19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Реформи в Україні>Пенсійна реформа>“ Система подання звітів до Пенсійного фонду України в електронній формі”
    П'ятниця, 17 січня 2014 13:15

    “ Система подання звітів до Пенсійного фонду України в електронній формі”

    - Які передумови звітування до Пенсійного фонду України в електронній формі?

    Відповідно до Законів України „Про електронні документи та електронний документообіг”, „Про електронний цифровий підпис” (ЕЦП), „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, а також Порядку застосування електронного цифрового підпису органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями державної форми власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.10.2004 № 1452, постановою правління Пенсійного фонду України від 19.05.2007 № 7-7 затверджено Порядок подання звітів до Пенсійного фонду України в електронній формі (далі – Порядок), зареєстрований в Міністерстві юстиції України 27.04.2007 за № 436/13703. Порядок визначає загальні принципи організації інформаційного обміну під час подання страхувальниками звітів до Пенсійного фонду України в електронній формі із використанням електронного цифрового підпису та участь страхувальників в системі подання звітів в електронній формі до Пенсійного фонду України (далі – Система).

    - Яку юридичну силу мають звіти, що подані в електронній формі?

    Звіт в електронній формі є електронним документом і має чинність відповідно до вимог Закону України „Про електронні документи та електронний документообіг” від 22 травня 2003 року N 851-IV.

    Електронні звіти з обов'язковими реквізитами, у тому числі з ЕЦП страхувальника (його посадових осіб), подані відповідно до Порядку, згідно з законодавством є оригіналами, мають юридичну силу, повинні зберігатися та можуть використовуватися як доказ в суді або під час розгляду спорів у досудовому порядку.

    Подання електронного звіту у відповідності до Порядку надає страхувальнику право не подавати відповідні звіти на паперових носіях.

    - Які звіти подаються в електронній формі?

    Це такі звіти – як додаток 4, додаток 5 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, так і інші звіти.

    - Які переваги використання електронного цифрового підпису?

    Подання електронного звіту у відповідності до Порядку при успішному проходженні контролів всіх рівнів надає страхувальнику право не подавати відповідні звіти на паперових носіях. Тобто, не потрібно витрачати кошти на бланки або на папір та фарбу для роздруку звітності. Особливо це відчутно при звітуванні до системи персоніфікованого обліку. Також страхувальник може не з'являтися в управлінні Пенсійного фонду для звітування, що дозволяє додатково зекономити час та кошти.

    - Які перспективи використання електронного цифрового підпису?

    Вже тепер страхувальники можуть подавати звіти не тільки в управління Пенсійного фонду, а й в Податкову інспекцію. В перспективі – звітування з використанням електронного цифрового підпису до інших контролюючих органів.

    - Що необхідно зробити страхувальнику, щоб розпочати звітуватися в електронній формі?

    Подання страхувальниками звітів в електронній формі із використанням електронного цифрового підпису здійснюється за ініціативою страхувальника у відповідності до вимог Порядку та чинного законодавства України.

    Страхувальник, який виявив бажання надавати звіти в електронній формі, листом довільної форми інформує про це управління Пенсійного фонду України. Для забезпечення коректності формування та обліку електронного звіту мають бути перевірені реєстраційні дані страхувальника, а саме код ЄДРПОУ та код реєстрації в органах Пенсійного фонду України.

    Страхувальник, використовуючи програмне забезпечення АРМ "Звіт страхувальника" або "Бест звіт" формує "Картку-приєднання до договору про супровід електронних звітів в системі подання електронних звітів до ПФУ", контролює її, накладає електронний цифровий підпис і відправляє через Інтернет на адресу центру обробки електронних звітів zvit @ zvit . spov . com . ua . Після отримання двох успішних квитанцій страхувальник може розпочати звітування.

    Більш детальну інформацію про Систему подання електронних звітів можна отримати в працівників управління Пенсійного фонду за тел. 2-33-88,

    2-29-05; а також у спеціалістів державного підприємства "Інформаційний центр Персоніфікованого обліку Пенсійного фонду України" за тел.

    (044) 227-73-21 або на сайті http://www.spov.com.ua

    Переглядів 4849
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua