Версія для друку
Понеділок, 20 січня 2014 11:53

Перевірки триватимуть

Прокуратурою Горохівського району проаналізовано стан дотримання антикорупційного законодавства за 2009-2010 роки. Встановлено, що порушення вимог Закону України "Про боротьбу з ко­рупцією", незважаючи на вжиті заходи щодо поперед­ження корупції, допускаються й досі.

Вже в поточному році про­куратурою району виявлено два факти корупційних діянь зі сторони посадовців Пустоімитівської і Скобелківської сільських рад. На винних осіб складено протоколи про по­рушення спеціальних обме­жень, передбачених ст. 5 зга­даного вище Закону, які були скеровані для розгляду до суду.

Під час судового розгля­ду винних притягнуто до пе­редбаченої законодавством відповідальності. Крім цього, 21 травня 2010 року прокуратурою району порушено кри­мінальну справу за ч. 3 ст. 191 (розтрата бюджетних коштів), ч. 1 ст. 336 (службове підроб­лення) КК України з ознаками корупції. По справі триває досудове слідство.

Враховуючи пріори­тетність вказаного напрямку наглядової діяльності та по­ширеність корупційних право­порушень, у III кварталі по­точного року прокуратурою району заплановано провести відповідні перевірки в орга­нах державної влади та місцевого самоврядування.

За матеріалами прокуратури Горохівського району

Переглядів 646