19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Запобігання проявам корупції>Аналітична інформація про виконання вимог Закону України ”Про боротьбу з корупцією” Горохівською районною державною адміністрацією
    Понеділок, 20 січня 2014 11:55

    Аналітична інформація про виконання вимог Закону України ”Про боротьбу з корупцією” Горохівською районною державною адміністрацією

    1. Аналіз стану виконання вимог Закону у сфері діяльності органу виконавчої влади:

    1) заходи, спрямовані на запобігання проявам корупції (стаття 1 Закону України "Про боротьбу з корупцією"), та дотримання спеціальних обмежень щодо державних службовців та інших осіб, уповноважених на виконання функції держави, спрямованих на попередження корупції (стаття 5);

    Протягом 2010 року правоохоронними органами Горохівського району у відношенні державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування, складено 7 адміністративних протоколів про порушення вимог Закону України «Про боротьбу з корупцією».

    Найбільша кількість адміністративних протоколів про корупційні діяння та інші правопорушення, пов'язані з корупцією посадових осіб, які працюють в органах місцевої виконавчої влади та органах місцевого самоврядування, складено за надання незаконних пільг і переваг та недостовірної інформації, видачі фіктивних довідок, незаконне отримання матеріальної допомоги, премії тощо.

    2) заходи щодо дотримання вимог фінансового контролю (стаття 6);

    Для фінансового контролю відповідно до Закону України “Про боротьбу з корупцією” передбачається щорічне декларування доходів державними службовцями та іншими особами, уповноваженими на виконання функцій держави. Зокрема, зазначені особи мають щорічно до 15 квітня в установленому порядку та за встановленою формою (у вигляді декларації) подати повні і правдиві відомості (щодо себе і членів своєї сім'ї) про доходи, зобов'язання фінансового характеру та майновий стан.

    Відповідно до статті 13 Закону України „Про державну службу”, статті 6 Закону України „Про боротьбу з корупцією”, вжито заходів для своєчасного оформлення державними службовцями та членами їх сімей відомостей про доходи, цінні папери, нерухоме та цінне майно і вклади в банках за 2009 рік.

    3) інформація про відповідальність керівників за невжиття заходів щодо боротьби з корупцією (стаття 10).

    За статтями 10 Закону керівники до адміністративної відповідальності не притягувалися.

    2. Детальний аналіз стану запобігання проявам корупції серед державних службовців у державному органі:

    1) заходи, вжиті для усунення виявлених прогалин чи колізій у правовому регулюванні певної сфери відносин, правові норми та інші чинники, що сприяють або можуть сприяти вчиненню корупційних правопорушень;

    Районною державною адміністрацією вжито певних заходів щодо забезпечення проведення єдиної державної політики у сфері державної служби та усунення корупції. Так 17 грудня 2009 року першим заступником голови райдержадміністрації затверджено план здійснення заходів та організації контролю за виконанням розпорядження Кабінету Міністрів України від 15 серпня 2007 року №657-р «Про затвердження плану заходів щодо реалізації концепції подолання корупції в Україні «На шляху до доброчесності» на період до 2010 року на 2010 рік.

    Зазначеними заходами зобов'язано керівників структурних підрозділів райдержадміністрації обов'язково враховувати положення Концепції боротьби з корупцією на 2009-2010 роки.

    2) заходи, вжиті для підвищення рівня знань з питань протидії корупції серед державних службовців, які працюють в органі виконавчої влади;

    З метою недопущення працевлаштування правопорушників на державну службу підвищено ефективність роботи конкурсних комісій у частині ретельної перевірки даних про кандидатів на посади в органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, до складу яких включені працівники, які згідно з посадовими обов'язками відповідають за стан роботи щодо запобігання корупції, іншим антикорупційним проявам та правопорушенням.

    На даний час у райдержадміністрації продовжуються організаційні заходи щодо підбору кадрів апарату відповідно до вимог Законів України „Про державну службу” та „Про боротьбу з корупцією”. Особи, що претендують на зайняття вакантних посад державних службовців шляхом конкурсного відбору, в обов'язковому порядку подають заяви про участь у конкурсі, в яких вказують про ознайомлення їх із встановленими законодавством обмеженнями щодо прийняття на державну службу та проходження державної служби, а також відомості про доходи та зобов'язання фінансового характеру щодо себе та членів своєї сім'ї.

    Прийняті на державну службу працівники обов'язково ознайомлюються під розпис з обмеженнями, пов'язаними з проходженням державної служби, викладеними відповідно до вимог ст. 12, 16 Закону України „Про державну службу” та ст. 1 і 5 Закону України „Про боротьбу з корупцією” при заповненні особової картки форми № П-2ДС.

    3) заходи, вжиті до державних службовців, які вчинили порушення вимог Закону України "Про боротьбу з корупцією" (інформація про осіб, яким відповідно до пунктів 2 і 7 частини першої статті 30 Закону України "Про державну службу" припинено державну службу).

    Рішенням суду державні службовці із займаних посад не звільнялися.

    За власним бажанням і згодою сторін, до і після отримання органом рішення суду про звільнення за статтями 7, 8, 9 Закону, державні службовці не звільнялися.

    3. Заходи, вжиті для виконання актів Президента України та Кабінету Міністрів України щодо забезпечення відкритості та прозорості роботи органу виконавчої влади та щодо посилення контролю за відкритістю та прозорістю його роботи.

    Для забезпечення відкритості та прозорості в роботі органів виконавчої влади за кожною міською, сільською(селищною) радою закріплені заступники голови, начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, які, перебуваючи на місцях у трудових колективах, громадських організаціях, інформують про зміни в антикорупційному законодавстві, роз'яснюють укази Президента України, рішення Уряду, розпорядження голови райдержадміністрації із зазначених питань.

    На веб-caйтах розміщуються інформаційні матеріали про стан боротьби з корупцією, висвітлюється у місцевих засобах масової інформації.

    На засіданнях колегій, нарадах в райдержадміністрації заслуховуються звіти, інформації голів міських, сільських(селищних) рад, керівників управлінь та відділів про виконання законів України, указів Президента України, постанов Уряду та власних рішень. До їх роботи залучаються працівники засобів масової інформації, які через пресу, радіо, телебачення інформують громадськість про розглянуті питання та прийняті рішення.

    4. Висновки та пропозиції щодо удосконалення роботи з питань дотримання антикорупційного законодавства.

    Виходячи із вищенаведеного, з метою недопущення корупційних діянь:

    Забезпечити постійний аналіз стану дотримання антикорупційного законодавства в органах державної влади, визначення управлінських процедур, при здійсненні яких найбільш часто вчиняються корупційні діяння та інші правопорушення, пов'язані з корупцією.

    Здійснювати систематичний нагляд за поведінкою державних службовців щодо виявлення фактів вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов'язаних із корупцією, та вживати заходи щодо притягнення до відповідальності винних осіб.

    Провести спеціальні заняття з державними службовцями, спрямованих на формування знань, морально-психологічних установок щодо неприпустимості вчинення корупційних діянь та інших правопорушень, пов'язаних із корупцією.

    Забезпечити добір і розстановку кадрів на засадах неупередженого конкурсного відбору, а також їх об'єктивну атестацію, щорічну оцінку виконання державними службовцями посадових обов'язків і завдань, періодичну ротацію та однорівневе переміщення. Удосконалити механізм контролю за достовірністю декларацій про доходи державних службовців.

    Забезпечити роботу щодо накопичення нормативної, управлінської, аналітичної, науково-методичної, довідкової та іншої інформації, у тому числі із зарубіжних джерел, з питань запобігання корупції та боротьби з нею.

    Здійснити перевірки діяльності окремих структурних підрозділів райдержадміністрації і виконкомів міських, селищних та сільських рад щодо додержання вимог законів України “Про боротьбу з корупцією”, “Про державну службу”, інших нормативно-правових актів з питань запобігання корупції.

    Переглядів 4292
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua