Версія для друку
Понеділок, 20 січня 2014 12:19

Про терміни подання фінансової звітності за І квартал 2013 року

У відповідності до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність» всі юридичні особи (крім банків та бюджетних установ) незалежно від їх організаційно-правових форм господарювання і форм власності повинні складати і подавати органам статистики фінансову звітність.

Крім того, повідомляємо, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 26.05.05р. №384 фінансова звітність може подаватися органам державної статистики разом із довідкою про згоду надання даних цієї звітності органам державної влади.

Для звітності за І квартал 2013 року використовуються форми, затверджені відповідними наказами Міністерства фінансів України, наведені у Положеннях (Стандартах) бухгалтерського обліку.

Звертаємо Вашу увагу, що фінансова звітність за формами №№ 1, 2 подається на бланках, затверджених Наказом Міністерства фінансів України від 07.02.13р. №73, в тисячах гривень без десяткового знаку.

Фінансова звітність суб'єктів малого підприємництва за формами №№ 1-м, 2-м складається за формою, встановленою Наказом Міністерства фінансів України від 24.01.2011 №25 «Про внесення змін до Положення (стандарту) бухгалтерського обліку 25 «Фінансовий звіт суб'єкта малого підприєм-ництва».

На загальних підставах подають звіти підприємства, що сплачують єдиний податок.

Термін подання квартальної фінансової звітності органам державної статистики – не пізніше 25 квітня 2013 року (постанова Кабінету Міністрів України від 28.02.2000р. №419).

Запрошуємо до співпраці всіх респондентів в плані подання фінансової звітності відповідно до вимог встановлених чинним законодавством. Нагадуємо, що за неподання органам державної статистики даних для проведення державних статистичних спостережень або подання їх недостовірними, не в повному обсязі чи із запізненням, передбачено накладання штрафу на винних посадових осіб від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Головне управління статистики у Волинській області

Переглядів 389