20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Юстиція>Управління юстиції інформує>Про стан роботи по зверненнях громадян Горохівського районного управління юстиції Волинської області за 2012 рік
    Середа, 22 січня 2014 13:15

    Про стан роботи по зверненнях громадян Горохівського районного управління юстиції Волинської області за 2012 рік

    Робота Горохівського районного управління юстиції Волинської області із заявами та зверненнями громадян та народних депутатів України ведеться відповідно Законів України “Про звернення громадян”, “Про статус народного депутата України”, Інструкції з діловодства по зверненнях громадян в органах державної влади та місцевого самоврядування, Методичних рекомендацій щодо порядку ведення діловодства із зверненнями громадян. До районного управління юстиції переважно звертаються громадяни за роз'ясненням чинного законодавства, в основному це усні запити громадян району. Головною причиною звернень громадян до управління юстиції за роз'ясненням законодавства є те, що юридичні консультації, які надаються є безкоштовними та оперативними. На протязі 2012 року керівництвом Горохівського районного управління юстиції прийнято 171 громадянина, з них: начальником управління юстиції - 72, відділом державної виконавчої служби – 60, відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби – 39. У минулому році прийнято 166 громадян, з них: начальником управління юстиції – 70, начальником відділу державної виконавчої служби – 70, начальником відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби – 26.

    Організація діяльності громадських приймалень здійснюється відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», наказу Міністерства юстиції України від 21.09.2011 № 3047/5 «Про затвердження Порядку роботи громадської приймальні з надання безоплатної первинної правової допомоги», наказу Горохівського районного управління юстиції від 17.10.2011 №64 «Про утворення громадської приймальні з надання безоплатної первинної правової допомоги». Крім того, з минулого року така громадська приймальня діє і при районній бібліотеці для дорослих, яка створена спільним наказом начальника Горохівського районного управління юстиції та начальника відділу культури і туризму Горохівської райдержадміністрації і для ефективної роботи якої залучено, крім працівників управління юстиції, і завідувача сектором юридичного забезпечення апарату Горохівської райдержадміністрації . Громадська приймальня при районному управлінні юстиції проводить прийом громадян щопонеділка та щосереди з 9 до 13 год. і, до діяльності якої залучено працівників управління юстиції, реєстраційної служби, відділу ДРАЦС, відділу ДВС та державної нотаріальної контори. Графік роботи, місцезнаходження громадських приймалень висвітлюється в місцевих засобах масової інформації. У 2012 році до громадської приймальні звернулося 109 громадян (в т.ч. до громадської приймальні, створеної на базі районної бібліотеки) . Виїзними консультативними пунктами здійснено 12 виїздів, де було проконсультовано 16 громадян. В основному консультації надавалися з питань спадкового, сімейного, земельного права, з питань легалізації об»єднань громадян та щодо діяльності відділу державної виконавчої служби. В минулому році до громадської приймальні звернулося 81 громадянина.

    Слід відмітити, що на протязі цього року управлінням юстиції проведені тижні, декади та місячники правових знань, в ході яких організовувались правоосвітні заходи по наданню правових консультацій населенню району, в тому числі, проведені телефонні «гарячі лінії».

    У звітному періоді до Горохівського районного управління юстиції та його структурних підрозділів звернення і скарги від громадян та від народних депутатів України не надходили. В минулому році надійшло 2 звернення громадян, а саме: від гр. Зубрицького Д.С. про надання роз'яснення щодо поширення строку загальної позовної давності на ТзОВ “Еталон” стосовно оплати комунальних платежів. Дане звернення було направлене за належністю для вирішення до керівництва ТзОВ “Еталон” та скарга від гр.Філіповича С.Г. про визнання дії (бездіяльності) державного виконавця щодо стягнення коштів з Біди М.Ю. в користь Філіповича С.Г. за рішенням Горохівського районного суду протиправними.

    В управлінні юстиції з метою покращення надання юридичних консультацій для населення розроблено та затверджено наказом начальника районного управління юстиції графік особистого прийому громадян в Горохівському районному управлінні юстиції та його структурних підрозділах. Зокрема, прийом здійснюється:

    - начальником управління юстиції - щосереди з 10.00 до 13.00 год. та з 14.00 до 18.00 год.;

    - начальником відділу державної виконавчої служби - щопонеділка з 10.00 до 13.00 год. та з 14.00. до 18.00 год.;

    - начальником відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби - щовівторка з 10.00 до 13.00 год. та з 14.00. до 18.00 год.;

    - начальником реєстраційної служби - щочетверга з 10.00 до 13.00 год. та з 14.00. до 18.00 год.

    Крім того, наказом начальника Горохівського районного управління юстиції від 18.09.2012 при реєстраційній службі створений консультаційний центр по наданню консультацій та роз'яснень з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

    Варто зазначити, що спеціалістами районного управління юстиції прийом здійснюється щоденно з 10.00 до 13.00 год. та з 14.00 до 18.00 год.

    Начальник районного управління юстиції, згідно затвердженого районним управлінням юстиції та погодженого головою Горохівської районної державної адміністрації від 06.01.2012 графіку особистого виїзного прийому громадян за місцем їх проживання у 2012 році, здійснювала виїзди у 12 населених пунктів району, під час яких було надано 23 консультації (в минулому році також 12 і надано 29 правових консультації).

    Протягом звітного періоду управлінням юстиції здійснено 2 виступи у місцевих засобах масової інформації з питань розгляду звернень громадян. Крім цього, по зазначених питаннях розроблено 2 методичних рекомендації на тему: «Юридична відповідальність за порушення законодавства про звернення громадян» та «Поняття звернення громадян, вимоги до оформлення звернення».

    Потрібно зазначити, що робота управління юстиції по даному напрямі щоквартально аналізується, узагальнюється та розглядається на оперативних нарадах при начальнику управлінні юстиції. Так, в цьому році проведено 5 оперативних нарад ( в минулому році – 9). В свою чергу, зазначені питання вивчаються на семінарах, які проводяться з особами, зарахованими до кадрового резерву, на внутрішніх навчаннях, що проводяться працівниками управлінням юстиції з його структурними підрозділами та на постійно діючих семінарах з юристами. Зокрема, 13.01.2012 на внутрішньому навчанні працівники управління опрацьовували Закон України «Про звернення громадян», 06.04.2012 проведено семінар з особами, зарахованими до кадрового резерву, 21.09.2012 та 21.12.2012 на постійно діючому семінарі з юристами розглядалися вищевказані питання.

    У звітному періоді в районному управлінні юстиції проводилися 3 стажування осіб, які ознайомилися із питаннями розгляду звернень громадян.

    Окрім цього, у 2012 році 4 студенти вищих навчальних закладів проходили практику в районному управлінні юстиції, в ході якої ознайомилися із таким напрямом роботи, як розгляд звернень громадян.

    Головний спеціаліст З.В.Азаріна 15.01.2013

    Переглядів 546
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua