20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Юстиція>Управління юстиції інформує>Узагальнення роботи Горохівського районного управління юстиції з питань систематизації законодавства у 2012 році
    Середа, 22 січня 2014 13:17

    Узагальнення роботи Горохівського районного управління юстиції з питань систематизації законодавства у 2012 році

    Робота з питань систематизації законодавства в Горохівському районному управлінні юстиції планується щоквартально (облік літератури, яка надходить до Горохівського районного управління юстиції, підтримання у контрольному стані контрольних примірників Кодексів України, здійснення перевірок з питань систематизації законодавства і т.д.).

    Питання щодо систематизації законодавства розглядаються на оперативних нарадах, які проводяться за участю працівників управління юстиції та його структурних підрозділів. Так, впродовж 2012 року з цих питань було проведено 8 оперативних нарад.

    2.1.Обов ' язки по систематизації законодавства:

    в районному управлінні юстиції згідно посадової інструкції покладено на головного спеціаліста управління Азаріну Зоряну Василівну (1978 р.н., освіта повна вища юридична, закінчила у 2003 році Тернопільську академію народного господарства за спеціальністю “Правознавство”). Стаж роботи в органах юстиції становить понад 8 років (призначена 04.02.2004 року, на даній посаді – з травня 2006 року), контактний телефон 2-27-01, проходила стажування у Головному управлінні юстиції у Волинській області у березні 2010 року.

    У відділі державної РАЦС реєстраційної служби обов'язки з питань систематизації законодавства згідно посадової інструкції виконує головний спеціаліст відділу Федончук Любов Євгеніївна (1983 р.н., освіта повна вища юридична, закінчила у 2006 році Волинський державний університет за спеціальністю “Правознавство”, стаж роботи в органах юстиції становить понад 6 років, на даній посаді працює з 15.03.2009 року).

    У відділі ДВС обов'язки з питань систематизації законодавства станом на 01.06.2012 не покладені ні на кого.

    У державній нотаріальній конторі питаннями систематизації законодавства займається консультант нотаріальної контори Лозовик Валентина Леонідівна (1982 р .н., освіта повна вища юридична, у 2007 році закінчила Тернопільську академію народного господарства за спеціальністю правознавство, стаж роботи на посаді становить понад 5 років, призначена на посаду у 2007 році).

    2.3.Спеціаліст, який займається питанням систематизації законодавства в районному управлінні юстиції забезпечений комп'ютером, доступом до мережі Інтернет та систематичною картотекою, проте недоліком є те, що відсутні умови для зберігання нормативно-правових актів та юридичної літератури, оскільки немає окремої шафи для їх належного зберігання.

    3. Облік актів законодавства

    3.1.Облік нормативно-правових актів в районному управлінні юстиції застосовується як картотечний, так і журнальний.

    3.2.Районне управління юстиції забезпечене кодексами України, крім того, з початку року до управління юстиції надходили примірники юридичного видання “Офіційний вісник України”.

    У структурних підрозділах районного управління юстиції підтримуються у контрольному стані за видами їх діяльності примірники кодексів України.

    3.4. З метою популяризації інформації про офіційні видання Міністерства юстиції України працівниками управління здійснювалася діяльність щодо інформування про зазначені видання серед органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій. Так, 14.02.2012 районним управлінням юстиції надіслано листи керівникам державних підприємств, установ та організацій з інформацією щодо передплати офіційних видань Міністерства юстиції України та 26.11.2012 такі ж листи надіслано приватним нотаріусам. Крім того, практикувалися при здійсненні районним управлінням юстиції перевірок державних підприємств, установ та організацій, інформування про необхідність проведення передплати зазначених офіційних видань.

    3.5. Горохівським районним управлінням юстиції впродовж 2012 року проводилося широке інформування населення у місцевих засобах інформації з правових питань, здійснювалося роз'яснення чинного законодавства. Так, з початку року начальником управління юстиції з питань систематизації законодавства здійснено 7 виступів. Основними темами виступу були: «Систематизація законодавства» (30.01.2012 веб-сайт Горохівської райдержадміністрації), «Щодо передплати офіційних видань Міністерства юстиції України» (14.02.2012, 12.11.2012 веб-сайт Горохівської райдержадміністрації, 17.08.2012-радіо), «Облік актів законодавства» (17.04.2012 веб-сайт Горохівської райдержадміністрації) та «Підтримання у контрольному стані та зберігання актів законодавства» (18.04.2012 веб-сайт Горохівської райдержадміністрації).”Для здійснення систематизації законодавства” (газета “Горохівський вісник” 24.11.2012)

    На виконання плану роботи у звітному періоді начальником управління юстиції були розроблені методичні рекомендації на тему: “Підтримання в контрольному стані актів законодавства”, “Порядок проведення перевірок територіальними управліннями юстиції підвідомчих їм відділів державної виконавчої служби, відділів державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційних служб територіальних управлінь юстиції та державних нотаріальних контор”.

    Крім того, питання пов'язані із систематизацію законодавства неодноразово були предметом розгляду на оперативних нарадах при начальнику управління юстиції, семінарах, внутрішніх навчаннях, навчаннях із особами, зарахованими до кадрового резерву тощо. Зокрема, як вище зазначалася, у 2012 році було проведено 8 оперативних нарад; питання систематизації двічі розглядалися на внутрішніх навчаннях із працівниками управління юстиції та його структурних підрозділів, які проводилися 06.04.2012, 29.11.2012 року, а також на постійно діючих семінарах для працівників юридичних служб, де питання систематизації законодавства розглянуто 21.06.2012, 01.10.2012, 15.11.2012, 17.12.2012 . Крім того, 24.02.2012 у Холонівській загальноосвітній школі начальником управління проведено правову бесіду із учнями 9 класу на тему: «Систематизація законодавства».

    На протязі звітного періоду чотири студенти вищих навчальних закладів проходили практику в районному управлінні юстиції, в ході якої ознайомилися із таким напрямом роботи управління, як здійснення систематизації законодавства.

    3.6. У районному управлінні юстиції бібліотечний фонд поповняється шляхом отримання офіційних друкованих видань, збірників актів законодавства, кодексів України та шляхом підтримання їх у контрольному стані.

    4. Підтримання актів законодавства у контрольному стані

    4.1. Горохівський районним управлінням юстиції ведення інформаційного фонду забезпечується шляхом підтримання у контрольному стані кодексів України. Ведення електронного фонду не здійснюється.

    4.3. В районному управлінні юстиції та у структурних підрозділах у контрольному стані підтримуються примірники кодексів України. Зміни та доповнення до контрольних примірників актів законодавства вносяться по мірі їх надходження.

    4.4. Усі збірники актів законодавства та інших друкованих видань, якими районне управління забезпечується шляхом передплати, зберігаються у шафі, підшиті за роками і зберігаються окремо від іншої документації. Збірники офіційних друкованих видань, отримані по передплаті як районним управлінням юстиції, так і його структурними підрозділами не втрачалися.

    5. Контроль за діяльністю підвідомчих органів та установ юстиції з питань систематизації законодавства і надання практичної та   методичної допомоги

    5.1.У звітному періоді районним управлінням юстиції проведено всього 14 перевірок державних підприємств, установ та організацій з питань систематизації законодавства та здійснено 1 перевірку у відділі ДРАЦС реєстраційної служби Горохівського районного управління юстиції.

    5.2. Районним управлінням юстиції надається практична допомога з питань систематизації законодавства структурним підрозділам управління юстиції з питань роз'яснення ведення журналів обліку законодавства та техніки підтримання у контрольному стані контрольних примірників кодексів України.

    5.5. У звітному періоді в районному управлінні юстиції проводилися 3 стажування осіб, а саме: юрисконсульта Горохівської центральної районної лікарні та юрисконсульта управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, управління державної казначейської служби у Горохівському районі які ознайомилися із порядком здійснення систематизації законодавства.

    5.6. До районного управління юстиції та його структурних підрозділів у звітному періоді запити з питань роз'яснення систематизації законодавства не надходили.

    5.7.Районне управління та структурні підрозділи не забезпечені правовими електронними базами, але доступ до мережі Інтернет є у всіх.

    6. Ведення систематизації законодавства юридичною службою органу виконавчої влади, державного підприємства, установи, організації

    6.1. На виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 14.12.2001 року №1693 «Про вдосконалення організації правової роботи в міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади», «Про затвердження Загального положення про юридичну службу міністерства, іншого органу виконавчої влади, державного підприємства, установи та організації" від 26.11.2008 № 1040, наказу Міністерства юстиції України від 18.01.2012 №91/5 «Про затвердження Порядку проведення органами юстиції перевірок стану правової роботи та систематизації законодавства» та згідно Положення про районні, районні у містах, міські (міст обласного значення), міськрайонні, міжрайонні управління юстиції, затвердженого наказом Міністерства юстиції України 23.06.2011 №1707/5 щодо здійснення повноважень з питань систематизації законодавства, Горохівським районним управлінням юстиції було проведено 14 перевірок державних підприємств, установ та організацій з питань систематизації законодавства. Із вищевказаних перевірок державних установ, проведено 5 контрольних та 6 здійснено спільно із завідувачем сектору юридичного забезпечення апарату Горохівської райдержадміністрації. За їх результатами складені відповідні довідки з рекомендаціями для використання у роботі. В ході перевірок встановлено, що не всі установи належним чином забезпечені офіційними виданнями Міністерства юстиції України, проте є наявні Кодекси України, довідкові матеріали та посібники з правових питань, що стосуються специфіки роботи та правовими електронними базами.

    6.3. Спеціалісти-юрисконсульти підприємств, установ та організацій не повністю забезпечені офіційними друкованими виданнями, необхідними для використання в роботі, а тому внесення відміток про зміни та доповнення у контрольні примірники актів законодавства належним чином не проводиться. Усі зміни до чинного законодавства та інформація про офіційне оприлюднення актів законодавства відслідковуються за допомогою мережі “Інтернет”.

    6.6. Потрібно зазначити, що у районному управлінні юстиції до складу робочої групи, яка проводить перевірки з питань систематизації законодавства входить, крім працівників управління юстиції, провідний спеціаліст реєстраційної служби та для проведення спільних перевірок запрошується завідувач сектору юридичного забезпечення апарату Горохівської райдержадміністрації .

    6.7. Варто зазначити, що районне управління юстиції постійно співпрацює із юридичними службами по питаннях, що стосуються внесення змін до чинного законодавства шляхом проведення щомісячних семінарів, на які запрошуються юрисконсульти державних підприємств, установ, організацій та представники інших органів влади. Зокрема, у звітному періоді практикувалося запрошення судів, адвокатів, арбітражного керуючого та ін., де розглядаються питання правового характеру.

    Головний спеціаліст З.В.Азаріна15.01.2013

    Переглядів 1452
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua