23 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Юстиція>Управління юстиції інформує>Діяльність Горохівського районного управління юстиції з питань правової освіти
    Середа, 22 січня 2014 15:59

    Діяльність Горохівського районного управління юстиції з питань правової освіти

    У районні на належному рівні забезпечується робота міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення. Виконання Національної програми правової освіти населення, затвердженої указом Президента України від 18 жовтня 2001 року №992, виконанні основних заходів районної Програми правової освіти населення на 2012 - 2016 роки, наказів і доручень Мін'юсту та Головного управління юстиції з питань, що стосуються підвищення рівня правової культури та правосвідомості громадян області.

    За окреслений період проведено 2 засідання районних (міських) МКМР з правової освіти населення, на яких розглянуто 7 правоосвітніх питань.

    У першому півріччі питання стану правової освіти розглядались в районному управлінні на 4 оперативних нарадах .

    З метою надання безоплатної первинної правової допомоги органами юстиції забезпечується функціонування при управлінні юстиції громадської приймальні.

    Протягом окресленого періоду безоплатну правову допомогу через громадську приймальню при управлінні юстиції, надано 46 громадянам.

    Також надається правова допомога під час роботи виїзних консультпунктів, де 6 громадянам надано 9 юридичних консультацій.

    Для підвищення самоосвіти громадян районними, міськрайонними управліннями юстиції розроблено 13 методичних матеріалів з різних галузей права, які сприяли підвищенню правової освіти та правової культури населення. Зокрема районним управлінням рекомендації розроблено на теми:

    “Цивільна правоздатність та дієздатність громадян”,

    “Права та обов”язки біженців”,

    “Основні права та обов”язки людини і громадянина”,

    “Надання первинної та вторинної правової допомоги громадянам”,

    “Соціальне забезпечення студентів із числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування”.

    “Умови та порядок усиновлення”,

    “Норми права”,

    “Сутність і структура політичної системи”.

    Значна робота приділялась вивченню стану правової освіти у навчальних закладах та державних підприємствах, установах, організаціях. Так, управлінням юстиції у першому півріччі 2013 року здійснено 15 таких вивчень та надано 15 рекомендацій для покращення цієї ділянки роботи.

    Зокрема, у першому півріччі 2013 року управлінням юстиції у (співпраці) з установами освіти здійснено 8 вивчень стану правової освіти в навчальних закладах та 7 – на державних підприємствах, установах, організаціях.

    За результатами вказаних перевірок органами юстиції підготовлено 4 узагальнення позитивного досвіду, який був поширений серед органів державної виконавчої влади, підприємств, установ та організацій через міжвідомчу координаційно-методичну раду з правової освіти населення.

    У 2013 році органами юстиції здійснено комплекс правоосвітніх заходів, присвячених відзначенню Дня Конституції України. Зокрема, у червні цього року проводиться Місячник правових знань до Дня Конституції України. В рамках місячника управлінням проведено ряд правоосвітніх заходів для населення та підготовлено ряд публікацій для висвітлення через місцеві ЗМІ. Зокрема районним управлінням юстиції проведено 4 правових бесіди у сільських радах на теми: ”Гарантії прав і свобод людини”, “Роль Конституції України у становленні державності”, підготовлено статті на теми: “Класифікація політичних систем в Україні”, “ Основні права та обов”язки людини і громадянина”. Розроблено методичні рекомендації на теми: ”Норми права”, “Сутність і структура політичної системи”.

    За окреслений період органами юстиції області докладено зусиль до активізації правороз'яснювальної роботи у друкованих засобах масової інформації, на радіо та телебаченні, а також на веб-сайтах органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування.

    Всього у першому півріччі поточного року працівниками органів юстиції управління підготовлено та висвітлено у засобах масової інформації 70 матеріалів та публікацій.

    Головний спеціаліст Горохівського районного управління юстиції З.В. Азаріна 16.07.2013

    Переглядів 1442
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua