Версія для друку
Середа, 22 січня 2014 16:03

Комерційна таємниця

Комерційною таємницею є інформація, яка є секретною в тому розумінні, що вона в цілому чи в певній формі та сукупності її складових є невідомою та не є легкодоступною для осіб, які звичайно мають справу з видом інформації, до якого вона належить, у зв'язку з цим має комерційну цінність та була предметом адекватних існуючим обставинам заходів щодо збереження її секретності, вжитих особою, яка законно контролює цю інформацію.

Відповідно ст. 505 Цивільного кодексу України к омерційною таємницею можуть бути відомості технічного, організаційного, комерційного, виробничого та іншого характеру, за винятком тих, які відповідно до закону не можуть бути віднесені до комерційної таємниці.

Комерційна таємниця - склад і обсяг відомостей, що визначені керівником підконтрольного об'єкта відповідно до чинного законодавства України.

Не є комерційною таємницею установчі документи, документи, що дозволяють займатися господарською діяльністю, інформація за всіма встановленими формами державної звітності, дані, потрібні для обчислення й сплати податків (інших обов'язкових платежів) та документи про їх сплату й платоспроможність підконтрольного об'єкта тощо.

Головний спеціаліст управління юстиції З.В. Азаріна 29.07.2013

Переглядів 421