16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Зламавши стереотипи
    П'ятниця, 24 липня 2015 10:48

    Зламавши стереотипи

    Бюджет: 134% перевиконання…

    – Після призначення, як людина бізнесу, відразу ж систематизував напрямки роботи, – розпочав Володимир Гунчик. – Головними та пріоритетними були завдання: виконання бюджету, вирішення проблемних питань вугільної галузі Волині, робота із учасниками АТО та їх сім’ями тощо. Найпершим завданням стало формування, наповнення та виконання основного фінансового документу. У цьому плані досягнуто позитивних змін. За шість місяців поточного року перевиконання бюджету області становить 134,9 %. Цим ми завдячуємо об’єднанню зусиль районів, міст, сільських та селищних рад. За моєю вказівкою було розпочато процес повної інвентаризації земель, що позитивно відобразилося на наповнені бюджетів усіх рівнів.

    У результаті до казни краю надійшло майже 17 млн. грн. додаткових коштів. Загалом же перевиконання бюджету за перше півріччя 2015-го становить 204 млн. грн. Очікують іще більшого – понад 300 млн. грн. у кінці року. Відтак, констатував Володимир Петрович, вдалося зламати стереотипи й довести необхідність формування саме консолідованого бюджету.

    Шахтарський алгоритм…

    Зупинився голова облдержадміністрації й на проблемах вугільної галузі. Кількома словами охарактеризував стан гірничих справ нині, пригадав і складність ситуації рік тому:

    – Не менш важливим напрямком роботи стало відновлення будівельних робіт на шахті № 10 «Нововолинська» та розрахунок із боргами по заробітній платі шахтарів. На сьогоднішній день, завдяки спільній роботі влади, керівництва волинських копалень, гірників та представників профспілок вироблено спільний алгоритм подальших дій: будівництво десятої шахти - на фінішній прямій, заборгованість по заробітній платі істотно зменшилась. Розвиток вугільної галузі Волині залишається пріоритетним напрямком роботи всіх гілок влади. Загалом же питання складне, бо копальні – збиткові, а волинське вугілля придатне для використання на ТЕЦ, які – у приватних руках, а відтак спрацьовує бізнесово-політичний чинник. Попри все, процес іде і його спинити неможливо. Вважаю, у цьому питанні правильно розставив акценти ще у минулому році, інакше ми би мали серйозні проблеми із наявністю замороженої зарплати, і з безробіттям.

    Без енергетичних провалів…

     Зауважував голова облдержадміністрації, що нелегкою видалася і робота щодо підготовки до зими. Одначе, мовляв, приступивши до виконання службових обов’язків, чітко усвідомлював, що агресор завдасть болючого удару не тільки на Сході України, зокрема й у газовому питанні.

    - Минулий опалювальний сезон пройшов у «газовій блокаді», – зазначив Володимир Петрович. - Для врегулювання ситуації на Волині створили Антикризовий енергетичний штаб, завдяки якому ми зуміли пережити зиму без енергетичних провалів. Було хіба кілька віялових відключень електроенергії. Також розпочалася робота із переобладнання газових котелень та твердопаливні. У результаті прийнято рішення про внесення змін до регіональної програми енергоефективності, а саме у площині заміщення газових котлів га твердопаливні.

    Надважлива соціальна складова…

    Не оминув голова облдержадміністрації й теми реалізації державної соціальної політики, підтримки бійців АТО, демобілізованих та сімей загиблих.

    – Війна внесла серйозні корективи у наше життя, - підкреслив Володимир Петрович. - Гинуть військовослужбовців у зоні АТО. Ми розуміли, що є потреба у створенні структури, де учасники АТО, їхні родичі та демобілізовані зможуть отримати фахову медичну та психологічну допомогу. Розпочалася робота із військовим госпіталем, було відкрито, на той час, перший в Україні, Реабілітаційний центр для учасників АТО. На сьогоднішній день, за допомогою громадських та волонтерських організацій створена ціла мережа таких центрів в області. І це - не моя заслуга. Це результат спільної роботи влади та громадськості. Окрім того, ми розуміли що допомоги та підтримки потребують не тільки військовослужбовці, а й їхні сім’ї. Розроблена й уже діє програма підтримки демобілізованих учасників АТО та їх сімей. Завдяки залученню демобілізованих до активної участі у громадському житті, вдалося уникнути «афганського синдрому». На разі в області працюють над розробкою регіональної програми військово-патріотичного виховання молоді. Нам вдалося впоратися із всіма найбільшими проблемами та націлити громаду на збереження територіальної цілісності та суверенітету України.

    І суттєві акценти…

    Наголошуючи на економічному розвиткові області, Володимир Гунчик відзначив:

    – Продовжуємо працювати над створенням інвестиційно-привабливого клімату області. На жаль, мені не відразу вдалося переконати депутатський корпус обласної ради, що в області працює тальки 60% регіональних програм й усі вони потребують перегляду. Саме тому це питання буде винесене на наступне засідання сесії обласної ради.

    Окрім задекларованих пріоритетів, чималу увагу Володимир Гунчик приділяв співпраці із громадськими та волонтерськими організаціями, на чому також наголосив.

    – У своїй діяльності намагаюся бути лояльним до представників усіх політичних партій, громадських організацій тощо. Саме тому у владних коридорах можна зустріти представників різних політичних сил. Я розпочав роботу над побудовою такої вертикалі управляння, де кожен голова районної чи сільської, селищної ради є партнером. Багато зроблено, але ще більше потрібно зробити. Триває досить клопітка та відповідальна робота по передачі повноважень на місця, незавершений процес реорганізації структури облдержадміністрації тощо.

    Відверто – про не виконане…

    Слід зауважити, що голова облдержадміністрації не оминув тих теми, де нині ще немає остаточного результату. При цьому наголосив: від даного слова завершити об’єкти або ж довести справу до ладу не відмовляється – у громади лишень прохає часу, аби працювати далі, та розуміння.

    Отож від ідеї завершити спорудження перинатального центру, що у Луцьку, ніхто не відмовляється. Підтвердження цього – дії влади й зокрема голови облдержадміністрації взимку, коли таки віднайшли необхідні кошти на опалення приміщення. В такий спосіб вдалося врятувати і будівлю, і вартісне медичне устаткування.

    - На початках моєї діяльності, не було повного розуміння проблеми і не боюся про це говорити, - зауважив Володимир Гунчик. – Загалом в області недобудованих об’єктів – на 450 мільйонів. Для перинатального центру потрібно 80 мільйонів гривень. Об’єкт ми внесли до переліку державного фонду регіонального розвитку на 2016 рік. Думаю, в такий спосіб завершуватимемо необхідний для краю заклад.

    У «мінус» собі зарахував Володимир Петрович наявність боргів, що накопичилися у попередні роки. Мовляв, попри всі намагання, погасити вдалося лише частину – 10 млн. грн.

    Також у роботі залишається питання спорудження прикордонних переходів. Не втрачає актуальності, позаяк досі не призначено двох голів райдержадміністрації – Ратнівської та Любомльської, й кадрове питання. Зрозуміло, що затягування справи з призначенням керівників виконавчих гілок влади районів створює проблеми, одначе запевнив голова облдержадміністрації, один та інший прикордонні райони не зосталися без влади. Там працюють радники голови облдержадміністрації.

    Особлива роль ЗМІ…

    На завершення Володимир Гунчик звернувся до журналістів. Вкотре наголосив: усвідомлює роль та значення засобів масової інформації.

    - З повагою ставлюся до вашої роботи, - підкреслив голова облдержадміністрації. – Дякую, що прислухаєтеся до моїх прохань, котрі стосуються військових тем. Сьогодні вже практично немає брудних коментарів під публікаціями, що стосуються вояків АТО чи загиблих. Це правильно, коли головне – достовірність та об’єктивність. Питання інформаційної політики, інформаційної безпеки – серед найважливіших. Сьогодні 20 відсотків території області все ще не покрито національним телемовленням. Там активно працюють білоруські й російські канали. Намагаємося зрушити ситуацію з мертвої точки. Але хочу наголосити на тому, що в таких умовах суттєво зростає роль друкованих ЗМІ та Інтернету. Вони повинні бути рупором правди, доносити до людей достовірну інформацію. В такий спосіб ми зможемо дати гідну відсіч агресорові.

    Переглядів 4141
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua