Версія для друку
П'ятниця, 16 грудня 2016 13:54

Засідання громадської ради

На засіданні ради були присутні керівник апарату РДА Сергій Романюк та заступник голови районної ради Алла Мельник, а також начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації П.А. Чуцький та головний спеціаліст відділу культури та туризму А.Я. Луцюк.

Олександр Дзядук розповів, що приміщення бібліотеки відноситься до пам’яток архітектури місцевого значення. Будинок був зведений в 1901 році, як житло для священника. Пізніше там була редакція газети, гуртожиток, а з 1945 року і до сьогодні функціонує бібліотека.

Петро Чуцьки, як фахівець, зазначив, що технічний стан пам’ятки незадовільний.

Громадською радою з цього приводу було розглянуто ряд варіантів та внесено пропозицію підшукати нове приміщення для перенесення бібліотеки на час капітального ремонту чи спорудження нової будівлі.

Про розвиток закладів культури району інформувала Анна Луцюк. Вона зазначила, що мережа підвідомчих відділу культури та туризму райдержадміністрації закладів складається із 19 будинків культури, 17 клубів, 25 бібліотек та 4 поліфункціональних заклади типу «клуб-бібліотека» та «бібліотека-клуб», Устилузької дитячої школи мистецтв – музею-садиби Ігоря Стравінського. Анна Ярославівна також наголосила на тому, що в ході реалізації Програми розвитку культури, мистецтва, туризму та охорони культурної спадщини в районі на 2016-2020 роки та з метою забезпечення закладів та установ культури додатковими надходженнями проводиться робота щодо нарощування платних послуг населенню, підвищення їх різноманітності та якості. Надаються платні послуги за проведення вечорів відпочинку, батьківська плата за навчання, проведення екскурсій у Устилузькому музеї-садибі Ігоря Стравінського.

Багато проводиться і різноманітних заходів у закладах культури району: урочисті відзначення державних свят, новорічні дитячі ранки, театралізовані різдвяні дійства, розважальні програми для молоді, святкування Дня села, різноманітні конкурси (конкурс читців поезій, огляд-конкурс сімейно-родинних колективів), проведення фестивалів. Відбувається активне поповнення книжкових фондів Володимир-Волинської районної централізованої бібліотечної системи.

Хоча у закладах культури є і ряд невирішених питань, які потребують державного врегулювання та підтримки. Відсутність коштів на проведення капітальних і поточних ремонтів значно впливає на стан збереження приміщень та їх експлуатацію, зокрема потребує реконструкції дах районного будинку культури, проведення капітального ремонту центральної районної бібліотеки.

Результативними показниками виконання Програми є покращення матеріально-технічного забезпечення установ культури, технічне оснащення та покращення якості надання культурних послуг.

Заслухавши доповідача громадська рада вирішила прийняти інформацію до відома та пропонувати ще раз проінформувати про хід виконання програми розвитку через півроку.

Наступне засідання громадської ради відбудеться у січні 2017 року.

Переглядів 2510