Версія для друку
Вівторок, 24 січня 2017 14:17

Реалізація інвестиційних програм і проектів розвитку в 2017 році

За словами Володимира Гунчика, нарада була постановчою та покликана вирішити ряд завдань, окреслених перед владою усіх рівнів. Важливим питанням залишається й налагодження співпраці депутатів та громадськості, врахування інтересів обох сторін.
Стратегічною помилкою 2016 року Володимир Петрович назвав зосередження уваги влади та народних депутатів, їх представників на органах місцевого самоврядування. Відтак, під час підготовки проектів виникав ряд незначних помилок і часто доводилося вносити зміни до уже прийнятих рішень. Аби уникнути такої проблеми у 2017 році та акумулювати усі сили для ефективної реалізації інвестиційних проектів, напрацювали наступну схему роботи.

Відтак, Володимир Гунчик наголосив: у 2017 році потрібно впорядкувати об’єкти обласної комунальної власності, залучивши кошти місцевих бюджетів, адже це заклади загальнообласного значення.
Усі пропозиції, щодо проектів розвитку в округах, розглядатиме виконавча влада на місцях разом із народними депутатами та їх помічниками. Зауваження та напрацювання надаватимуться депутатам для подальшої роботи.

КРЕСАК Юрій Юрійович – начальник управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції обласної державної адміністрації, у своїй доповіді звернув увагу на той факт, що у час, коли на Сході України відбуваються військові дії, для нас необхідним є створення реабілітаційного центру для військовослужбовців. За його словами, це один із важливих проектів, які варто було б реалізувати у 2017 році. А також потрібно завершити будівництво перинатального центру.

Також Юрій Кресак озвучив ряд проектів, пакет документів яких уже повністю готовий і відповідає всім критеріям, що визначені порядком відбору інвестиційних програм і проектів, реалізація яких здійснюватиметься з використанням фінансових ресурсів бюджету розвитку обласного бюджету, затвердженого рішенням обласної ради від 19.05. 2016 №5/19.

Володимир-Волинський район теж підготував на розгляд конкурсної комісії 12 проектів (не беручи до уваги проекти, які підготували об'єднані територіальні громади).

Відділ освіти молоді та спорту райдержадміністрації - 3 проекти:

- заміна вікон на енергозберігаючі у школі с. Суходоли;

- ремонт даху у загальноосвітній школі с. Сусваль;

- ремонт шкільного даху с. Верба.

Оваднівська сільська рада розробила теж 3 проекти:

- капітальний ремонт покрівлі ДНЗ у с. Овадне;

- капітальний ремонт даху у клубі с. Верба;

- технічне переоснащення електромережі для живлення житлового масиву с. Верба.

Хмелівківська сільська рада подала на розгляд конкурсної комісії проект щодо вуличного освітлення с. Житані.

Активними у написанні проектів були Березовичівська та Зарічанська сільські ради. Перша підготувала проекти, що стосуються капітального ремонту вуличної мережі водопостачання у с. Міжлісся та часткової реконструкції дитячого садка у с. Березовичі.

Зарічанська ж сільська рада на розгляд комісії подасть проекти щодо капітального ремонту даху дошкільного закладу у с. Суходоли, будівництва водопроводу у с. Заріччя та капітального ремонту дороги С030110/Н 22 Федорівка - Заріччя.

Переглядів 3619