Версія для друку
Четвер, 02 лютого 2017 11:20

Боротьба за госпітальні округи

Він зазначив, що Володимир-Волинський вартий того, аби бути центром госпітального округу. На території району та самого міста дислокується три військові частини, де служить 7 тис. осіб, поблизу функціонує митний пропускУстилуг - Зосін, де більше 8 тис. осіб перетинають митний кордон в обох напрямках за день. Варто також взяти до уваги і віддаленість населених пунктів,стан доріг та проблеми з перевезення.

На підтримку збільшення кількості госпітальних округів виступила і Ірина Константкевич, яка звернула увагу на те, що основним принципом, який чітко виписаний у Постанові, якою повинні керуватися при створенні даних округів, є доступність до медичної допомоги.

Надали обласні обранці також слово і представнику від медиків. Заступник головного лікаря Володимир-Волинського ТМО Катерина Чубок переконувала, що медична установа може надавати кваліфіковану допомогу. У 2016 році було закуплено нову апаратуру, а за три останні роки у ТМО прийшло працювати 20 молодих спеціалістів. Аргументувала також тим, що відстань від найвіддаленішого села Володимир-Волинського району до міста становить 45 кілометрів. 

З пропозицією збільшити кількість округів звернулися і ряд інших депутатів. Було зачитано на засіданні юблради звернення від депутатського корпусу до Кабміну про створення на Волині 6 госпітальних округів. Після цього на сесії розглянули пропозицію від БПП “Солідарність” до шести пропонованих округів додати центри у Маневичах і Ратному. За аналогічну пропозицію проголосували 59 депутатів із 60-ти. Як результат, депутати Волинської обласної ради підтримали створення Луцького, Ковельського, Нововолинського, Володимир-Волинського, Любомльського, Камінь-Каширського, Ратнівського та Маневицького округів.

Переглядів 3037