25 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Нарада у голови обласної державної адміністрації
    Понеділок, 27 лютого 2017 11:08

    Нарада у голови обласної державної адміністрації

    Розпочалося засідання зі звернення керуючого єпархіальним управлінням Волинської єпархії УПЦ КП митрополита Михаїла щодо розбудови церкви у м. Волноваха Донецької області.

    Владика зазначив, що між Луцьком та Волновахою був укладений договір співпраці. І хотілося б щоб він був не одноденний, а мав продовження, оскільки, зараз дуже багато факторів, які поєднали наші міста навіки, - наголосив митрополит. На місці загибелі наших солдат  був споруджений хрест, а зараз, у пам'ять за них, є пропозиція збудувати храм Усіх святих землі Волинської.

    За словами владики Михаїла, завдяки старанням волинян, що перебувають на ротації на Сході нашої держави уже виділене місце під будівництво, яке було освячене у грудні минулого року. Тому святійший звернувся до керівництва області, районів та й усіх небайдужих посприяти у зведенні храму.

    Володимир Гунчик теж закликав долучитися до такої громіздкої але важливої справи, адже, за його словами, не так багато храмів побудовано волинянами на Сході України.

    Про пропозиції обласної державної адміністрації щодо внесення змін до обласного бюджету в частині розподілу вільних залишків інформував директор департаменту фінансів обласної державної адміністрації Ігор Никитюк. У ході доповіді було зазначено, що в першу чергу дані кошти варто було б розподілити на фінансування заробітної плати, та на проекти і програми, що проходять за рахунок співфінансування.

    а словами директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ігора Никитюка, за наслідками виконання обласного бюджету за 2016 рік на рахунках загального фонду обласного бюджету залишилось 105, 9 млн грн, з яких за власними коштами обласного бюджету – 80,7 млн грн, освітньою субвенцією – 21,9 млн грн, медичною субвенцією – 3,1 млн гривень. При цьому, у загальних сумах залишків коштів за субвенціями 11,7 млн грн складають цільові залишки коштів, які у 2017 році мають в обов’язковому порядку бути направлені за цільовим спрямуванням. У першу чергу, мова іде про кошти на придбання шкільних автобусів (10,4 млн грн) та для оснащення загальноосвітніх навчальних закладів з поглибленим вивченням природничих та математичних предметів засобами навчання, навчальними комп’ютерними комплексами з мультимедійними засобами навчання, впровадження енергозберігаючих технологій (1,2 млн грн), які були виділені для області у кінці 2016 року і не могли бути вчасно освоєні.

    Варто, за словами Ігоря Миколайовича, звернути увагу на те, що відповідна робота вимагає детального аналізу.

    Заступник голови ОДА Світлана Мишковець доповіла про результати робочого візиту до Федеративної Республіки Німеччина у рамках діючого проекту "Партнерство у сфері професійно-технічної освіти в Україні".

    Мета поїздки – ознайомлення з дуальною системою (коли у підготовці майбутніх фахівців беруть участь, і навчальний заклад, і підприємство ) та визначенням потенційних можливостей втілення цього досвіду в Україні.

    Зокрема, в містах Нюрберг та Швайнфурт волиняни відвідали навчальні центри компаній Siemens та SKF, де здавна застосовується дуальна форма навчання, а також Центр професійної перепідготовки безробітного населення bbwgGmbH. В ході зустрічей українська сторона ознайомилася з матеріально-технічним, кадровим та навчально-методичним забезпеченням професій.

    Особливе зацікавлення викликала експозиція навчального обладнання, стендів, тренажерів, інструментів та підручників для потреб професійно-технічних навчальних закладів, що була представлена на Всесвітній виставці з питань освіти «Didacta» у м. Штутгарт.

    На завершення поїздки в м. Мюнхені відбулася зустріч з керівництвом відділу професійної освіти Державного Міністерства освіти та культури, науки та мистецтва Землі Баварія. Під час цієї зустрічі детально розглянули систему організації професійного навчання у Німеччині, особливості фінансування, формування контингенту навчальних закладів, а також підготовки та підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

    Після цієї поїздки були виокремлені заходи, які можливо застосувати на Волині при реформуванні професійної освіти. Зокрема, це включити до комісії начального закладу, яка приймає випускні екзамени педагогічних працівників, що не викладають у даних учнів та представників підприємств, яків в майбутньому можуть бути їх роботодавцями; атестацію педпрацівників повинен проводити незалежний орган, який оцінюватиме їх по рівню навченості учнів та можливості внесення змін у плани та програми за якими йдуть викладачі.

    Наголосила Світлана Євтихіївна і на проведенні громадського обговорення, що розпочнеться 1 березня, щодо першого етапу реформування профтехосвіти і буде висвітлюватися на сайті облдержадміністрації та у засобах масової інформації.

     

    Переглядів 2498
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua