20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>На Волині посилюють роботу з контролю за обігом підакцизних товарів
    П'ятниця, 03 березня 2017 07:42

    На Волині посилюють роботу з контролю за обігом підакцизних товарів

    Відтак, у перший день календарної весни 2017 року перший заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Степанцов провів кущову нараду, присвячену виробництву та обігу підакцизних товарів. Участь у ній взяли, начальник управління Державної служби України з питань праці в області Ростислав Стасько, заступник начальника головного управління Державної фіскальної служби України в області Богдан Шинкарчук, начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС в області Наталія Єлова та інші.

    Варто нагадати, що 7 грудня 2017 року голова облдержадміністрації видав розпорядження № 568, яким обумовлено створення обласної комісії з координації дій державних органів, що здійснюють контроль за виробництвом і обігом підакцизних товарів. Крім цього, упродовж 10 днів з моменту видачі зазначеного документа, в усіх районах та містах обласного значення Волині слід також було утворити відповідні комісії, а також провести моніторинг ринку щодо недопущення продажу підакцизних товарів без наявності дозвільних документів. Про те, наскільки вдалося це зробити, нині на нараді звітували голови райдержадміністрацій та виконкомів міст регіонального значення, що розташовані у межах 19 виборчого округу.

    Загалом, ситуація досить різниться. З одного боку, є ті райони, котрі вжили усіх заходів, аби створити комісію. Більш того, навіть змогли провести кілька перевірок. З іншого ж, як-от у місті Володимирі-Волинському, роботу ще не розпочинали.  

    Заступник голови Володимир-Волинської міської ради Лариса Кулікова підтвердила, що комісія у місті насправді поки що не створена. Єдине, що зробив орган місцевого самоврядування – це підготував та надіслав листи до відповідних управлінь, аби останні делегували до неї своїх представників, а також чітко роз’яснили повноваження, котрими ті наділені. Щоправда, зроблено це було тільки вчора. Однак, Лариса Володимирівна виправдовує такі дії. Мовляв, єдине, чого хотіли, – зрозуміти усі повноваження, аби комісія працювала реально, а не лише на папері.

    Щодо моніторингу ринку підакцизних товарів, зокрема, нелегальних точок торгівлі, то за словами заступника голови Володимир-Волинської міської ради, його почали робити ще з 2013 року. Разом із тим, зафіксували випадки надходження скарг щодо нелегального продажу алкогольних товарів. У 2013 році таких звернень було 15, у 2015 – 7, а в 2016 – лише 2. І роз’яснювальну роботу вони теж проводять. Наприклад, обговорюють розповсюдження підакцизних товарів під час круглих столів з підприємцями.

    – Підприємці однозначно підтримують це, тому що насправді така нелегальна торгівля створює для них недобросовісну конкуренцію, – зауважила Лариса Володимирівна. По тому ж просила обласний орган виконавчої влади про допомогу, аби все спрацювало належним чином.

    Заступник начальника головного управління Державної фіскальної служби України в області Богдан Шинкарчук на це зауважив:

    – Комісія якраз для цього і створюється. Вона має провести оперативну роботу, зробити виїзди та обстеження на місцях. Навіть, якщо ви не виявили прізвища (підприємця, котрий здійснює нелегальний продаж підакцизних товарів – авт.), головне – знати адресу. Тоді інформацію дають на обласну комісію, а робоча група тут скоординовує інші дії – виявляє, хто саме там працює, підключає всі інші органи. Адже кожен представник комісії знає, що він має робити.

    З думкою Богдана Миколайовича погодився і начальник управління Держпраці в області. За його словами, комісія – це і є алгоритм боротьби з несанкціонованим роздрібним продажем алкогольних напоїв, тютюнових виробів тощо.

    Далі ж про проведену роботу звітували Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков, а також голови Володимир-Волинського, Іваничівського та Любомльського районів Наталія Василець, Лілія Кревська та Микола Пархомук, відповідно.

    Додатково зауваження щодо кожного з міст та районів надавала присутня на нараді начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Волинській області Наталія Єлова. Спільною для більшості районів вона назвала проблему відсутності ліцензій на продаж алкогольних чи тютюнових виробів в окремих селах з кількістю мешканців від 300 до навіть 1000. Складається враження, що за цигарками та алкоголем люди їздять у міста. Відтак, Наталія Федорівна попросила проконтролювати й перевірити такі факти. Позаяк це не лише втрачені для місцевих бюджетів кошти, але й небезпека, на котру наражаються волиняни від споживання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Особи ж, які займаються несанкціонованим виготовленням таких виробів, не несуть за це жодної відповідальності.

    Підбиваючи підсумки кущової наради, перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов звернувся до присутніх:

    – Ми для того збираємося, аби обговорити всі проблемні питання. Тож, нам слід напрацювати спільні пропозиції, взяти під контроль координацію дій між відповідними органами влади, а також у подальшому проводити обстеження точок нелегального продажу підакцизних товарів і роз’яснювальну роботу з сільськими головами та населенням щодо необхідності боротися із реалізацією спиртних і тютюнових виробів без наявності необхідної ліцензії.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 2406
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua