19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Чорнобиль і досі болить
    Середа, 26 квітня 2017 12:49

    Чорнобиль і досі болить

    Представники влади району, працівники структурних підрозділів РДА, учасники громадської організації «Спілка Чорнобиль», делегації підприємств, установ, організацій та небайдужі жителі міста зібралися  біля стели пам'яті героям-ліквідаторам  "Пам'ятай Чорнобиль". Поклали квіти до її підніжжя  та вшанувати хвилиною мовчання пам’ять загиблих на ЧАЕС.

    Також усі учасники заходу, серед яких начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Голюк, заступник голови районної ради Алла Мельник та керівник районної ГО "Спілка Чорнобиль" Олександр Дзядук запалили лампадки біля дошки пам'яті загиблих воїнів АТО та вклонилися пам'яті героям сьогодення.

    Далі урочисті заходи продовжилися у залі засідань райдержадміністрації. До присутніх звернувся очільник районної спілки чорнобильців Олександр Дзядук.

    - Хоч яка б не "болюча" була ця дата, але все одно приємно щороку у тісному колі бачити усіх вас, побратими, хоч і постарілими, але живими та здоровими. Водночас не можливо без гнітючих думок, які ось уже понад три десятки років гірчать у пам'яті кожного із нас, згадати сьогодні і тих, хто віддав власне життя безжалісному атому. 

    Від імені представників району, слова вдячності ліквідаторам та вдовам ліквідаторів висловила начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Голюк. Побажала їм мирного неба, щастя, добра, довгих  років життя, сімейного затишку, шани і щирої поваги від людей.

    Завершальним акордом став вечір пам'яті "Чорнобильський вітер по душах мете...", який подарували присутнім учасники народного аматорського театру районного будинку культури.

    До слова, на обліку в управлінні соціального захисту населення по Володимир-Волинському району перебуває 279 осіб, постраждалих від Чорнобильської катастрофи, а саме:

    - учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (1 категорії - 7 чоловік, 2 категорії - 26 чоловік та 3 категорії - 24 особи);

    - потерпілих від наслідків аварії на ЧАЕС (1 категорії - 3 особи, 2 категорії - 1 людина, 3 - 96 чоловік та 4 - 1 особа);

    - 102 дитини учасників ліквідації на ЧАЕС та 7 дружин померлих ліквідаторів.

    З початку 2017 року особам, які постраждали в результаті катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції, управлінням соціального захисту нашого району було виплачено допомог та компенсацій з державного бюджету на суму 1665 гривень. Із коштів обласного бюджету отримали відшкодування 9 осіб на придбання лікарських засобів за пільговими рецептами на загальну суму 2788 грн.

    І хоча районна громада ліквідаторів цього страшного лиха нечисленна, та всі ми, сучасники та прийдешні покоління, маємо пам’ятати, який подвиг вони зробили заради нашого мирного і здорового майбутнього.

    Переглядів 2701
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua