19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Пам'ятаємо. Перемагаємо!
    Середа, 10 травня 2017 12:51

    Пам'ятаємо. Перемагаємо!

    В усіх храмах району священики відслужили панахиди за загиблими в роки Другої світової війни, а біля обелісків, пам'ятних знаків та братських могил відбулися урочисті мітинги та покладання квітів. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів і мирних громадян, які загинули на полях війни, ветеранів, котрі не дожили до сьогоднішнього дня, усіх жертв Другої світової війни та патріотів, які віддали своє життя за Україну протягом 2014-2017 року.

    Далі заходи продовжилися у закладах культури, де присутнім аматори сцени та учні місцевих навчальних закладів подарували святкові концерти. Варто зазначити, що, не зважаючи на похмуру дощову погоду, ці заходи були велелюдними. Адже чи не кожної сім'ї торкнулися події воєнного лихоліття.

    В урочистостях взяли участь не лише ветерани Другої світової, а й вдови ветеранів, учасники бойових дій на території інших держав та ті, кого ми називаємо героями сьогодення - учасники антитерористичної операції на сході України. Голови сільських рад бажали їм здоров’я, миру й злагоди у вільній і незалежній Україні, а школярі вручали квіти на знак глибокої поваги, шани і вдячності. Отримали вони також і матеріальну винагороду, виділену як із бюджету сільських рад, так і надану спонсорами.

    Також, згідно ЗУ "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" і "Про жертви нацистських переслідувань" управління соціального захисту райдержадміністрації виплатило щорічні разові грошові допомоги до 5 травня ветеранам війни, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною та особам, на яких поширюється чинність вище вказаних законів.

    Відповідно до цього, у 2017 році виплата щорічної разової грошової допомоги до 5 травня здійснювалася у таких розмірах:

    1) інвалідам війни та колишнім малолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 14 років) в’язням концентраційних таборів, ґетто та інших місць примусового тримання, визнаними інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

    I групи – 3 500 гривень;

    II групи – 3 100 гривень;

    III групи – 2 700 гривень;

    2) учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім (яким на момент ув’язнення не виповнилося 18 років) в’язням концентраційних таборів, ґетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків, – 1 200 гривень;

    3) особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, – 3 500 гривень;

    4) членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни, дружинам (чоловікам) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин, які не одружилися вдруге, – 600 гривень;

    5) учасникам війни та колишнім в’язням концентраційних таборів, ґетто, інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістським режимом у тилу ворога – 500 гривень.

    Станом на   28.04.2017  управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації через поштові відділення зв’язку та установи банків проведено виплату  851  ветерану війни на загальну суму  778600 гривень, в т.числі: 12 інвалідам війни  1 групи– 42000 грн.,  12 інвалідам  війни 2 групи – 37200 грн.,  14 інвалідам війни 3 групи -37800 грн.,  353 учасникам бойових дій  - 423600 грн., 380 учасникам  війни – 190000 грн. та  80 членам сімей загиблих (померлих) -48000 грн. 

    У навчальних закладах та бібліотеках району організовано виховні години, уроки мужності, інформаційно-просвітницькі години, книжкові виставки, які висвітлюють трагічну сторінку в історії нашого народу.

    Не щезає в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу, кровоточить свіжа рана, завдана нині Україні ворогом. Тому по-особливому цього дня звучало гасло «Пам’ятаємо і перемагаємо!».

    Переглядів 2472
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua