16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Про звернення громадян та функціонування Мобільного соціального офісу
    П'ятниця, 28 липня 2017 07:36

    Про звернення громадян та функціонування Мобільного соціального офісу

    - Опрацьовано 251 письмове та 37 усних звернень. Надійшло 3 дублетних звернення та 20 колективних, - наводить станистику Поліна Русланівна.-

    Від установ-кореспондентів надійшло 47 звернень, а саме: 35 звернень з Урядової гарячої лінії, 10 звернення з обласної державної адміністрації, 1 звернення з Адміністрації Президента України та 1 звернення з Володимир-Волинської міської ради. Із  288 звернень вирішено позитивно 224 звернення, на 21 звернення дано роз'яснення згідно з чинним законодавством, 12 звернень направлено за належністю до відповідних органів місцевого самоврядування, на 3 звернення дано відмову у задоволенні і 28 звернень перебувають в роботі структурних підрозділів та органів місцевого самоврядування.

    Порушено 316 проблемних питань від 692 громадян району (протягом І півріччя 2016 року порушено 332 проблемних питань від  1237 громадян).

    Відповідно до абзацу 5 пункту 1 Указу Президента України від 07.02.2008 року №109 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування» особливу увагу приділено вирішенню проблем, з якими зверталися громадяни пільгових категорій: ветерани війни та праці, інваліди, громадяни, які постраждали  внаслідок Чорнобильської катастрофи, багатодітні сім'ї, одинокі матері та інші громадяни, які потребують соціального захисту та підтримки.

    За  І півріччя 2017 року цій категорії населення, а саме 99 громадянам виділено з районного бюджету матеріальну допомогу в сумі 95 300 (дев’яносто п’ять тисяч триста) гривень.

    За аналогічний період 2016 року зазначеній категорії населення, а саме 76 громадянам виділено з районного бюджету матеріальну допомогу в сумі 57 800 (п’ятдесят сім тисяч вісімсот) гривень.

    Також зі слів доповідача стало відомо, що до райдержадміністрації за звітний період звернулося 10 учасників бойових дій, 5 інвалідів І групи,  11 інвалідів ІІ групи, 6 інвалідів ІІІ групи, 1 інвалід війни, 1 учасник війни, 1 ветеран праці, 6 громадян з багатодітних сімей, 2 учасника ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС, 3 особи із статусом «дитина війни», 1 одинока мати, 6 учасників АТО, 1 член сім’ї  учасника АТО.

    Крім того до райдержадміністрації за звітний період зверталися громадяни всіх населених пунктів Володимир-Волинського району, в тому числі громадяни об’єднаних територіальних громад, м. Володимир-Волинський, м. Луцьк, м. Нововолинськ та інших органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. 

    Розпорядженням голови районної державної адміністрації від 18.01.2017 року № 16 "Про затвердження Положення та складу робочої групи “Мобільного соціального офісу”  для здійснення  виїзного обслуговування населення" затверджено склад «Мобільного соціального офісу». До нього входять: керівник апарату районної державної адміністрації, представники управління соціального захисту населення апарату районної державної адміністрації, міськрайонного центру зайнятості, управління Пенсійного фонду України, районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, надання соціальних послуг та служба у справах дітей райдержадміністрації.

    За  звітний період  здійснено 8 виїздів «Мобільного соціального офісу» відповідальними особами. Охоплено 19 населених пунктів району. Під час виїзних прийомів до «Мобільного офісу»  заведено 55 справ громадян по питаннях призначення та виплати допомоги і субсидій, працевлаштування,  надання пільг, призначення і виплати пенсій, перебування на обліку в центрі зайнятості, пільгових перевезень,  видачі санаторно-курортних путівок, благоустрою сіл. (протягом І півріччя 2016 року здійснено 14 виїздів мобільного соціального офісу, охоплено 24 населених пункти та звернулося 145 громадян).

    Таким чином, одним з основних завдань райдержадміністрації залишається своєчасне реагування на проблемні питання, порушені у зверненнях громадян, виявлення причин, що породжують їх надходження, усунення наявних порушень і недоліків із заявлених питань та вжиття заходів щодо подальшого упередження скарг, а також реалізацію конституційних прав, свобод людини й громадянина, які є головними основами демократичної, соціально-правової держави.

    Керівництво райдержадміністрації приділяє значну увагу посиленню контролю і підвищенню персональної відповідальності кожного виконавця за своєчасне і безумовне виконання завдань, передбачених Указом  Президента України, а також чинним законодавством.

    Переглядів 2405
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua