Версія для друку
П'ятниця, 11 серпня 2017 12:15

Участь Володимир-Волинського району в Програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна на 2014-2020

Співпраця в рамках цієї Програми здійснюється за допомогою проектів, відібраних у відкритому конкурсі - представлених місцевими органами влади, місцевого самоврядування, неурядовими організаціями, медичними закладами, вищими навчальними закладами, науково-дослідними інститутами, які входять в територію дії програми.

Нові можливості відкриває вона і для нашого району. Відтак, у грудні минулого року Володимир-Волинська райдержадміністрація подала на конкурс проект «Підвищення доступності та якості дорожньої інфраструктури, капітальний ремонт дороги Тератин – Хородло і дороги Коритниця - Верба», який пройшов І тур конкурсного відбору.

Зараз, за словами начальника відділу розвитку, інвестицій та європейської інтеграції управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Катерини Підгурець, ми готуємося до ІІ туру, на який потрібно подати повну аплікаційну форму та весь пакет документів.

- Проектом передбачено проведення капітального ремонту дорожного полотна, будівництво мереж зовнішнього освітлення в межах населених пунктів, будівництво та ремонт павільйонів автобусних зупинок на відрізку шляху від с. Стенжаричі до с. Верба протяжністю майже 18 км., – зазначила Катерина Анатоліївна. - Загальна вартість проекту становить 1 988 960 євро, із них наша частина - 1 307 100 євро. Головним партнером цієї співпраці з польської сторони виступає Грубешівський повіт.

Але кожна велика справа починається з малого і робиться крок за кроком. Відтак, учора у стінах райдержадміністрації відбулася зустріч голови районної ради Романа Гука із віце-маршалом воєводства Люблінського Аркадіушем Братковскі та віце-старостою Грубешівського повіту Лєшеком Червонкою, де обговорили ряд робочих моментів подальшої співпраці. Зокрема, проведення семінару – навчання з написання вище зазначеного Проекту. Адже основою транскордонного співробітництва є саме процес створення зв’язків та договірних відносин у прикордонних територіях з метою пошуку рішень для спільних та ідентичних проблем, а також розробки планів та вибору пріоритетів розвитку.

Переглядів 2426

Галерея зображень