Версія для друку
Вівторок, 15 серпня 2017 14:07

Володимир-Волинський МРВ У ДСНС наголошує щодо недопущення спалювання пожнивних залишків

Звертаємось до громадян та посадових осіб господарств, голів органів місцевого самоврядування – не допустіть пожеж в екосистемах, застережіть від цього своїх співвітчизників. У період високого класу пожежної небезпеки заїзд автомобілів в лісові масиви та розведення там багать заборонено!

Пам’ятайте: за необережні дії при поводженні з вогнем, а також умисний підпал сухої рослинності чи стерні, що завдало шкоду екологічному стану навколишнього природного середовища, передбачено сувору адміністративну відповідальність за ст. 77-1 КУпАП. Випалювання стерні,  луків,  пасовищ,  ділянок  із  степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю,  рослинності або її залишків та опалого листя у смугах відводу автомобільних  доріг  і залізниць,  у  парках,  інших  зелених  насадженнях  та  газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони  навколишнього природного середовища тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподаткованих мінімумів, а на посадових осіб- від п’ятдесяти до сімдесяти неоподаткованих мінімумів.

Пам’ятайте, що дотримання вимог правил пожежної безпеки – це гарантія збереження майна та природних екосистем від знищення вогнем!

Провідний інспектор Володимир-Волинського МРВ

У ДСНС України у Волинській області

лейтенант служби цивільного захисту

Данилів Олег Богданович

Переглядів 2635