24 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>З ким зустрівся та про що говорив Володимир Гунчик під час робочої поїздки у Київ
    Вівторок, 15 серпня 2017 14:18

    З ким зустрівся та про що говорив Володимир Гунчик під час робочої поїздки у Київ

    Так, Володимир Петрович поінформував, що звернувся до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана стосовно завершення будівництва пренатального центра в місті Луцьку. Адже, у змінах до обласного бюджету, внесених станом на 1 липня 2017 року, додаткового фінансування на цей об’єкт не передбачено.

    – Такі центри – об’єкти, будівництва, які нині завершуються на Волині, – це найперше центри охорони здоров’я наших дітей і мам. Сподіваюсь, що спільними зусиллями держави, обласної влади, місцевих органів самоврядування ми таки добудуємо пренатальний центр, – зауважив Володимир Гунчик.

    Нині ж, загальний дефіцит коштів на об’єкті складає 90 млн гривень, з урахуванням необхідного обладнання. З обласного бюджету цьогоріч виділено 40 млн грн, з Державного фонду регіонального розвитку на об’єкт спрямовано 20 млн грн. Роботи у центрі тривають, однак підтримка Кабінету Міністрів України у цьому питанні вкрай необхідна.

    Вкотре, голова облдержадміністрації звернувся до Володимира Борисовича стосовно погашення заборгованості розрахунків населення за субвенціями.

    – Я попросив Прем’єр-міністра пришвидшити відповідні розрахунки стосовно прийнятих рішень Верховною Радою, у розмірі 860-ти млн гривень, аби вже у серпні вони надійшли  до області. Адже у такому разі нам вдасться провести оперативні розрахунки з постачальниками енергоносіїв, – повідомив Володимир Петрович.

    Днем пізніше – у п’ятницю, 11 серпня поточного року, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області провів робочу зустріч із керівником ДКП «Луцьктепло» Валентиною Малютіною, під час якої обговорили ряд невідкладних питань, які потрібно вирішити у найкоротші терміни для подальшого функціонування підприємства та забезпечення теплом жителів міста Луцька.

    Позатим, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області мав робочу зустріч з міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом, де розглядали питання підготовки візиту міністра на Волинь. За попереднім узгодженням, робочий візит Ігоря Насалика заплановано на 6 вересня поточного року.

    Позатим Володимир Гунчик поінформував міністра, що вважає доцільним об’єднання окремих юридичних осіб, які нині працюють на території Львівсько-Волинського вугільного басейну, в одну структуру –  Волинське територіальне вугільне управління, що повинне увійти до новоствореної Національної вугільної компанії.

    – Я доповів міністру енергетики про ситуацію на підприємстві «Волиньторф». Сказав, що голова облдержадміністрації підписав розпорядження щодо продовження дії договорів оренди, однак ми отримали застереження від обласної прокуратури про те, що на період підготовки попередніх розпорядження, за каденції тодішнього голови облдержадміністрації, були відсутні окремі документи, зокрема: немає чіткого визначення ділянок, де видобувають торф. Відсутні й підтвердження щодо глибини залягання торфу, – повідомив Володимир Петрович.

    Як наслідок, голова облдержадміністрації звернувся до проектного інституту, Міністерства екології та природних ресурсів України з проханням надати підтверджуючи документи, аби під час підготовки до розробки цих родовищ зазначені роботи провели.

    – Тому хочу поінформувати керівництво ДП «Волиньторф», депутатів обласної ради, що не маю жодних застережень стосовно роботи підприємства. Однак усі проведені дії повинні відповідати усталеній процедурі. Якщо торф залягає на глибині більше одного метра – це особливо цінні державні землі, а їх нецільове використання – це кримінальна відповідальність, – повідомив голова облдержадміністрації.

    Так, основними завданнями робочої групи, яка працює на території підприємства «Волиньторф», є визначення реальних запасів торфу, меж земельних ділянок та раціональне використання територій.

    Мав Володимир Гунчик і робочу зустріч із першим заступником керівника «Укравтодору» Олександром Харченко, під час якої обговорили питання, пов’язані з ремонтом дороги Луцьк-Володимир-Волинський. На разі узгоджено робочий план та контроль за якістю виконання робіт. Серед пріоритетних завдань – завершення ремонту автошляху цьогоріч, залучаючи кошти державного, обласного та місцевого бюджетів.

    Зустрівся голова облдержадміністрації і з заступником керівника Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Андрієм Жуком. Під час зустрічі обговорили ситуацію на Ковельській філії ДП «Укрветсанзавод», де Андрій Олександрович поінформував Володимира Гунчика про те, що минулого тижня проведено черговий транш погашення заборгованості заробітної плати на підприємстві.

    – Хочу поінформувати, що минулого тижня Державне казначейство перерахувало 1 млн 300 тисяч гривень з рахунку облдержадміністрації на рахунок Ковельської міської ради. Ми визначили родовища, де братимуть пісок, підрядні організації, що братимуть участь у переміщенні відходів, а також спільно пришвидшили процесс виготовлення експертизи на проектно-кошторисні документи, – повідомив Володимир Петрович.

    Решта коштів надійде на рахунок Ковельської міської ради, як тільки підготують та затвердять комплексний пакет необхідних документів.

    Відділ інформаційної політики облдержамдіністрації

    Переглядів 2847
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua