16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Дали старт роботі з ДФРР у 2018-му
    Четвер, 17 серпня 2017 12:45

    Дали старт роботі з ДФРР у 2018-му

    Основне питання порядку денного засідання – робота комісії щодо реалізації проектів 2018-го року. Відтак, перш за все, заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук окреслив основні вимоги щодо формування переліку об’єктів Державного фонду регіонального розвитку у 2018 році.

    – На реалізацію інвестиційних проектів і програм регіонального розвитку, що мають на меті розвиток спортивної інфраструктури та енергоефективності державних, комунальних, навчальних та медичних закладів, передбачається не менше 10-ти відсотків коштів Державного фонду регіонального розвитку за кожним із таких напрямів. Ця норма, внесена у постанову Кабінету Міністрів України від 18.03.2015 року за номером 196 «Деякі питання Державного фонду регіонального розвитку».  У відборі беруть участь інвестиційні проекти і програми, які повинні відповідати одній із таких умов: відповідність пріоритетам, визначених Державною стратегією регіонального розвитку, в стратегіях розвитку регіонів та у планах заходів з їх реалізації, впровадження інвестиційних програм і проектів співробітництва територіальних громад та підтримка добровільно об’днаних територіальних громад, – зазначив Сергій Кошарук.

    Також наголошено на тому, що основними умовами відбору регіональної комісії інвестиційних програм і проектів є їх відповідність таким критеріям: наявність, затвердженої в установленому законодавством порядку проектної документації, наявність календарного плану, реалізація якого становить від 1 до 3-х років, співфінансування із місцевих бюджетів на рівні не менше 10-ти відсотків, спроможність суб’єктів на фінансування об’єктів, де залучають кошти Державного фонду регіонального розвитку, забезпечувати подальше власне фінансування або їх утримання за рахунок коштів місцевих бюджетів.

    – Інвестиційні програми і проекти, календарний план реалізації яких становить більше одного року,  та які починаючи з 2015 року фінансуються з коштів Державного фонду регіонального розвитку, включаються щороку облдержадміністрацією до узагальненого переліку інвестиційних програм і проектів до завершення їх реалізації відповідно до календарних плані, – наголосив Сергій Дмитрович.

    Окрім цього, обговорено і перелік завдань, визначених Державною стратегією регіонального розвитку на період до 2020 року, зокрема щодо розвитку спортивної інфраструктури, енергоефективності державних і комунальних навчальних та медичних закладів. У контексті цього питання розглянули і технічні завдання на інвестиційні проекти та програми, що включені до плану заходів на 2015-2017 роки з реалізації Стратегії Волинської області на період до 2020 року.

    – Це ті питання постанови Кабінету Міністрів України, які зобов’язують нас вести так званий квотний принцип у рамках програми ДФРР, а зокрема передбачати питання розвитку спортивної інфраструктури, енергоефективності і енергозбереження, – пояснив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

    Тому заступник голови облдержадміністрації Сергій Кошарук наголосив на необхідності вказати в оголошенні про відбір саме перелік завдань, які визначені Державною стратегією регіонального розвитку на період до 2020 року щодо розвитку спортивної інфраструктури, щодо розвитку державних і комунальних навчальних та медичних закладів, і окрема технічних завдань з реалізації Стратегії Волинської області.

    – У нас є затверджений комісією перелік об’єктів, які є перехідними. І відповіднос до постанови Кабінету Міністрів України вони мають першочергове значення для включення в перелік планових об’єктів, які будуть реалізовуватись за кошти ДФРР у 2018 році. Це загальноосвітня школа у Любохинах, загальноосвітня школа в Осівцях, загальноосвітня школа у селі Вербка, дитячий садок в Ратному, Горохівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня та будівництво спортивних майданчиків з твердим покриттям у Рожищенській ДЮСШ. Це ті перехідні об’єкти, які у нас були включені. Аналізуючи ситуацію, ми побачимо загальну ситуацію у Горохівській школі з добудовою їдальні, побачимо ситуацію щодо Рожищенської ДЮСШ. Але у Любохинах, Осівцях, Ратному та у Вербці роботи у 2017 році завершеними не будуть. Тому це точно перехідні об’єкти. Але завдання наступного року – ці об’єкти здати, – зазначив Володимир Гунчик.

    Відтак, вирішено, що до переліку обов’язково увійдуть перехідні об’єкти, а далі список формуватиметься за пропозиціями, що надійдуть.

    – На кінець року ми бачитимемо орієнтовний баланс коштів і знову набиратимемо перелік об’єктів і визначатимемо на засіданнях комісій їх пріоритетність, так як ми робили у минулому році. Вважаю, що повинні звернутись до місцевих структур влади з пропозицією ще раз переглянути ті пропозиції, що були подані, адже було подано 44 проекти, а реалізуються сьогодні – 22. Тож необхідно проаналізувати, в першу чергу, ті проекти, які лишилися. Додаткові пропозиції розглянути тільки у випадку крайньої необхідності. Все-таки за основу необхідно взяти те, що вже було напрацьовано, – резюмував Володимир Петрович.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 2334
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua