18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Світ має поважати суверенне право вільного вибору націй – Президент на Генасамблеї ООН
    Четвер, 21 вересня 2017 14:48

    Світ має поважати суверенне право вільного вибору націй – Президент на Генасамблеї ООН

    Глава Української держави нагадав, що коли засновувалася ООН, вона «задумувалася для того, щоб підтримувати мир та безпеку у світі на основі принципів поваги до суверенітету та цілісності кордонів».

    «Нації-засновниці, серед яких була і Україна, прагнули убезпечити світ, де поважають суверенне право вільного вибору. Це той принцип, на сторожі якого мали бути п’ять постійних членів Ради Безпеки в ім’я сталого миру та безпеки. Це саме той принцип, який так безцеремонно порушила проти моєї держави одна країна з цієї п’ятірки. Це саме той принцип, який ми маємо повернути всіма засобами та інструментами, що є в наших руках», – сказав Президент.

    Він підкреслив, що в цих умовах, «Україна – це саме те місце для інвестування у цю благородну справу в ім’я сталого миру та безпеки».

    «Це те, за що мільйони українців боряться з початку російської агресії в 2014 році в Криму і на Донбасі», – зазначив Петро Порошенко.

    Президент також нагадав усім про втрати, які понесла наша країна. «Трирічна війна з Росією – це 10 тисяч вбитих, 7% окупованої української території, 20% української економіки – захопленої, знищеної чи просто вкраденої», – сказав він.

    Президент також наголосив, що Україна повністю віддана імплементації Порядку денного сталого розвитку до 2030 року та Цілей сталого розвитку.

    При цьому він зазначив, що незважаючи на серйозні витрати на оборону, які сягають більше 5% ВВП, Україна продовжує здійснювати фундаментальну трансформацію – боротися з корупцією, просувати судову та правоохоронну реформи, впроваджувати децентралізацію, покращувати бізнес-можливості.

    «Півтора роки тому економічна ситуація в Україні була настільки складною, що ми могли лише мріяти про макроекономічну стабілізацію. Тепер у нас є всі підстави заявити про економічне відновлення», – сказав Петро Порошенко.

    Президент назвав серед ключових пріоритетів Порядку денного ООН у галузі сталого розвитку до 2030 року в Україні – забезпечення сталого енергопостачання, забезпечення продовольчої безпеки, сприяння розвитку інновацій та стабільної інфраструктури, а також просування ефективної системи охорони здоров’я, доступної освіти та гідної праці.

    «Я впевнений, що жодна країна не в змозі самотужки досягти сталого розвитку без стійкого миру та безпеки.  Тому, зміцнення миру та сприяння посиленню безпеки має стати рушійною та об’єднуючою силою наших спільних зусиль з досягнення Цілей сталого розвитку», – підкреслив Петро Порошенко.

    Прес-служба Президента України. 

    Переглядів 4499
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua