20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Як на Волині відзначатимуть День захисника України
    Вівторок, 10 жовтня 2017 17:40

    Як на Волині відзначатимуть День захисника України

    Так, напередодні свята заплановані зустрічі із військовослужбовцями, учасниками АТО, ветеранами війни та військової служби, суспільно-мистецькі акції, виставки, виховні години, конференції, уроки мужності в начальних закладах області спортивні змагання тощо.

    Святкування ж у Луцьку розпочнуть вже 11 жовтня 2017 року відкриттям фестивалю-конкурсу пісні і танцю національних меншин «Україна – мій дім». Своєю чергою, 12 жовтня  об 11 годині на Замковій площі розпочнеться перепоховання розстріляних у 1941 році в’язнів Луцької тюрми. Натомість на Камінь-Каширщині в урочищі «Зарічки» заплановано освячення пам’ятного знаку воїнам УПА.

    Що ж стосується 13 жовтня, то в цей день відбудеться урочисті заходи у Волинському регіональному музеї Українського Війська та військової техніки, освячення меморіальної дошки загиблим воїнам УПА перед Луцьким медколеджем, а також громадська хода до Театрального майдану. А в Палаці культури міста Луцька о 14 годині розпочнеться пам’ятна академія з нагоди 75-ї річниці утворення Української Повстанської Армії.

    Основні ж урочистості з нагоди Дня захисника України відбудуться 14 жовтня. Зокрема, у всіх храмах міста та області ранок розпочнеться із молитви за захисників України. Слід зазначити, що керівництво області візьме участь в святковому богослужінні у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Луцька. Опісля – запланована панахида та покладання квітів до пам’ятників полеглим воїнам АТО на кладовищі у селі Гараджа Луцького району. Вже о 14 годині на Театральному майдані розпочнеться посвята в ліцеїсти учнів обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні. По завершенню – обласний фестиваль патріотичної пісні «У піснях мого народу – доля України» та мистецька акція «Цвіт української слави».

    Слід зазначити, що День захисника України встановлено 14 жовтня 2014 року указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності, бойового подвигу та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню Українському народу,  збереження та розвитку національних військових традицій і звитяг; сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посилення суспільної уваги та турботи про захисників рідної землі та на підтримку ініціативи громадськості.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 4283
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua