Версія для друку
Понеділок, 23 жовтня 2017 09:47

Глава Уряду задоволений якістю виконання дорожніх робіт на Волині

На цьому об’єкті з Прем’єр-міністром працювали голова облдержадміністрації Володимир Гунчик та його заступник Сергій Кошарук, виконавчий директор СП ТОВ «Модерн-Експо» Андрій Литвиненко.

Найперше, Володимир Борисович оглянув потужності заводу та особливості виробництва продукції під час короткої екскурсії територією підприємства. Підкреслив Володимир Гройсман і високий технологічний рівень підприємства та зазначив, що «Модерн-Expo» – «високотехнологічне, абсолютно конкурентоздатне підприємство, яке завоює не тільки ринок нашої держави, а й багато інших».

І взагалі хочу підкреслити, що для нас, для мене, як для Прем’єр-міністра, надзвичайно важливо створити усі належні умови для розвитку національної економіки. А економіка – це ви, ті, хто кожного дня робить свою справу, відкриває нові підприємства, створює конкурентні продукти. На цьому шляху у нас є багато проблем, які потрібно вирішити, багато перешкод, які маємо зняти. І дуже важливо, щоби наш діалог був відвертим, – звернувся до присутніх Прем’єр-міністрів.

Опісля, Володимир Борисович розпочав розмову із представниками бізнес-структур краю, що представляли різні сектори економіки, аби з перших уст почути про перспективи розвитку Волині та зрозуміти у якому напрямку потрібно допомогти.

– Приємно бути на Волині. Під час поїздок завжди намагаюсь зустрічатися із бізнесом, почути із першоджерела те, що сьогодні є у секторі економіки, які проблеми, де потрібна підтримка і допомога. Де, можливо, потрібно прийняти нові рішення, – звернувся до підприємців.

Окрім того повідомив, що Уряд намагається запровадити «розумні» регуляції, а відтак значно спростити численні процедури, пов’язані з діяльністю бізнесу, однак ці зміни тільки розпочинаються.
Після короткого вступного слова, Прем’єр-міністр почув про труднощі, які спіткали місцевих підприємців у щоденні роботі. Зокрема, тиск на бізнес силових структур. Така проблема властива не лише для Волині, а й для країни в цілому.

– Вважаю, що нам потрібно в країні припинити тиск силовиків на бізнес. Я дуже часто зустрічаюся із бізнесом. Розумію те, що приходять із безпідставними перевірками, заважають працювати підприємствам, – резюмував Володимир Гройсман.

Керівник найвищої виконавчої гілки влади в області, своєю чергою, подякував Прем’єр-міністру за увагу до болючих питань волинського бізнесу, адже у кожному секторі господарства та економіки є низка проблемних моментів, вирішити які у силах представників усіх рівнів влади за умови консолідації зусиль.

Позатим Володимир Борисович зазначив, що за результатами проведеної раніше зустрічі Президента України Петра Порошенка із асоціаціями бізнесу, буде вжито ряд заходів з недопущення застосувань силових методів роботи з бізнес-структурами України. Тож на теренах країни поступово формуватиметься сприятливе середовище для розвитку бізнесу та зростання економіки.

Відділінформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 4260