17 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Участь делегації Володимир-Волинського району у шостому засіданні Ради регіонального розвитку
    Вівторок, 24 жовтня 2017 14:09

    Участь делегації Володимир-Волинського району у шостому засіданні Ради регіонального розвитку

    24 жовтня 2017 року голова райдержадміністрації Наталія Василець, голови Зимнівської та Устилузької об'єднаних територіальних громад Вячеслав Католик та Віктор Поліщук, директор ПрАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" Аліна Сич, а також депутат обласної ради Валерій Діброва взяли участь у шостому засіданні Ради регіонального розвитку, яке відбулося у м. Київ у Міжнародному виставковому центрі.

    Звертаючись до присутніх, Петро Порошенко коротко окреслив перелік тем, на яких зупиниться, а також наголосив: у першій частині засідання говоритимуть переважно про інвестиції, а також про взаємодію влади та бізнесу.

    – Держава повинна захищати бізнес, а він, своєю чергою повинен нарощувати прибутки, створювати нові робочі місця, сплачувати податки, не ховаючись, – наголосив Президент.

    Зазначив Петро Порошенко, що Раді регіонального розвитку передувала зустріч із бізнесом, яка відбулася у форматі відвертої розмови за участі членів Уряду. В результаті досягнуто домовленостей про створення єдиної служби фінансових розслідувань.

    Окрім того, у виступі Президент зазначив, що у 2017-му відновлення доріг стало загальнонаціональним проектом. Мовляв, експеримент, започаткований ще у 2015 році, коли задіяли ресурс місцевої влади та можливості державного бюджету, увінчався успіхом.

    – Хочу наголосити, що проект триватиме й наступного року, – зауважив Петро Порошенко. – І далі. Дороги в Україні будуть будуватися. І відновлення дорожньої мережі стане символом України. Маємо довести до порядку мережу автомагістралей, яка була занедбана упродовж останніх 20 років. Дорога – це символ руху вперед. А хороша дорога ще й означає рух у правильному напрямку. Сім місяців минуло від часу проведення попереднього засідання Ради регіонального розвитку. За цей час я 21 раз виїжджав до вас: в області, міста, райони. А тепер радо вітаю вас усіх у Києві! Учора підрахували, що за час мого президентства відбулося 133 робочих візити в регіони. Словом, нам із вами є що підсумувати, є про що поговорити, вирішити, як вибудувати спільну подальшу роботу.

    Акцентував увагу Президент і на результатах роботи щодо розвитку соціальної інфраструктури в регіонах. Окремо наголосив: втішений, що активно відкриваються ЦНАПи.

    Загалом же у доволі тривалій промові Глава держави акцентував на багатьох ключових моментах. На завершення вкотре зауважив: необхідно консолідувати зусилля влади різних рівнів та бізнесу.

    Започаткована в 2014 році реформа децентралізації, яка дозволила наростити ресурси місцевих бюджетів, покликана не тільки акумулювати кошти на місцях, а й навчити заробляти та примножувати бюджетні статки. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

    «Ми визначили конкретні податки, які зараховуються до місцевих бюджетів і можуть бути використані на власні потреби регіонів. Нові школи, новий транспорт, нові садки й дороги – це все результат децентралізації. Наше завдання – аби кожна гривня йшла на підвищення якості життя громадян», – сказав Володимир Гройсман.

    Він звернув увагу, що на часі – відповідальне використання коштів та нарощування можливостей примножувати  регіональні ресурси, причому не тільки на користь обласних та районних центрів, а й маленьких сіл та селищ.

    «Кошти беруться від реального сектору – нових підприємств, нових робочих місць, детінізації.  Це щоденна робота. Якщо ми взяли 100 млрд грн з центрального бюджету і передали в місцевий, то завдання стоїть не тільки витратити, а робити з них 200 млрд грн –  через економічне зростання, – зазначив Прем’єр-міністр. – Це завдання – яке ставить Президент і Уряд».

    Також на засіданні виступали міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, який проінформував наскільки змінилась і у якому зараз стані економіка країни. Генеральний прокурор України Юрій Луценко висловив своє бачення щодо подій біля Верховної ради України. Голова Комітету Верховної ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна розповіла про адміністрування податку на додану вартість.

    Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

    Переглядів 4811
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua