18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Володимир Гунчик поділився результатами робочої поїздки до Києва
    Вівторок, 14 листопада 2017 12:34

    Володимир Гунчик поділився результатами робочої поїздки до Києва

    Традиційно, робочий тиждень голова облдержадміністрації Володимир Гунчик розпочинає із оперативної наради зі структурними підрозділами. Так і вчора під час засідання розглянули ряд пріоритетних для області питань та сформували робочий план на перспективу.

    Найперше, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області поділився результатами робочої поїздки до Києва, що відбулася на минулому тижні. Серед низки робочих візитів до представників столичних відомств – нарада у державному агентстві автомобільних доріг України під керівництвом Славоміра Новака. Обговорено перебіг виконання ремонтних робіт на волинських автошляхах та узгоджено зміни до переліку об’єктів, які ремонтуватимуть вже у 2018 році.

    Такі коригувавння зумовлені включенням до переліку відповідних витрат на виготовлення проектно-кошторисної документації ще у цьому році, аби якомога швидше улагодити «паперові» питання та вже у першому кварталі 2018-го розпочати безпосередню підготовку до ремонтних робіт.

    Не менш важливе питання, яке розглядали під час наради – готовність обласної державної адміністрації до передачі державних доріг місцевого значення на ремонт та обслуговування  у прийдешньому році.

    – Я доповів голові Укравтодору про виконану роботу. Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації уже затверджені нова структура і штат департаменту інфраструктури у який включено окремий підрозділ – управління капітального будівництва і ремонту доріг, – резюмував Володимир Гунчик.

    Днями, копії усіх документів нової структури та функціональні обов’язки її працівників передадуть до Укравтодору. Позатим Володимир Петрович повідомив: аби прийняти кінцеві рішення, пов’язані зі створенням нової структури, проведуть робочу зустріч із головами облдержадміністрації за участі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та представників Уряду.

    Первинна ланка медицини розпочинається з  матеріально-технічної бази

    Під час робочої зустрічі з Віце-прем’єр-міністром України Геннадієм Зубком голова облдержадміністрації обговорив особливості реалізації державної програми щодо створення амбулаторій на теренах області. Тим паче, що позитивні результати впровадження реформи уже є – це проекти Світового банку, у межах яких створюють сучасні амбулаторії, що відповідають усім стандартам і погоджені з Міністерством охорони здоров’я України.

    – Я просив Віце-прем’єр-міністра дозволити для Волині пілотний проект у частині розміщення амбулаторій, у рамках реформування первинної ланки медицини, взявши за основу наші проекти Світового банку, – повідомив Володимир Петрович.

    За словами Володимира Гунчика, необхідний пакет документів уже передано у Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Тож нині, питання на особливому контролі та координації.

    – Окрім того, я попросив Геннадія Зубка сприяти прискоренню прийняття постанови Кабінету міністрів стосовно внесення змін до переліку по Державному фонду регіонального розвитку та узгодження змін стосовно об’єктів соціально-культурного спрямування у рамках субвенції на соцеконом, – зазначив Володимир Петрович.

    Перші кроки наших ОТГ – досить успішні

    Основним питанням робочої наради в Адміністрації Президента України стала роль місцевих органів влади у процесі реформування структури органів місцевого самоврядування та об’єднаних територіальних громад.

    Питання – більше ніж актуальне, адже з утворенням ОТГ звужуються повноваження районних рад, змінюються й функції райдержадміністрацій, окремі повноваження делегують до об’єднаних громад. Ряд усіх цих питань потребує детального вивчення та прийняття відповідних рішень.

    Разом із тим, домовлено обговорити вищевказані зміни на одній із робочих зустрічей голів облдержадміністрації з керівництвом Адміністрації Президента.

    – Нині, ми на етапі так званого перехідного періоду, коли районні ради та адміністрації віддають повноваження. І головне у цьому процесі – зберегти баланс, тому ми зацікавлені у тому, аби якнайшвидше передати повноваження у частині освіти, соціального забезпечення, медицини. Водночас бачимо, що перші кроки наших об’єднаних територіальних громад – досить успішні, однак над деякими питаннями іще потрібно попрацювати, – резюмував Володимир Петрович.

    Реформа дорожньої галузі: над чим працюють зараз

    Що ж стосується дорожньої галузі, то на минулому тижні, перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов провів робочому нараду під час якої місцевим органам влади вперше запропонували створення власних комунальних підприємств для обслуговування доріг. Першими погодилися з такою пропозицією Турійський та Горохівський райони.

    Роботи у цьому векторі продовжують з іншими представниками бізнесу та органами місцевого самоврядування, адже фінансування для таких підприємств уже закладено у Державному бюджеті.

    – Державні дороги місцевого значення ми повинні фінансувати спільно і відповідати за якість, своєчасність їх ремонту та обслуговування, – підсумував Володимир Гунчик.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 4456
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua