Версія для друку
П'ятниця, 17 листопада 2017 14:05

Підтримка молоді Волині - запорука розвитку країни

Про створення системи всебічної підтримки, формування та розвитку громадянської активності молоді для її самовизначення і самореалізації, забезпечення правових, гуманітарних, економічних передумов та надання гарантій соціального становлення молодої особи говорили під час засідання колегії відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, що відбулася 16 листопада 2017 року.

- Рішенням районної ради була затверджена районна програма “Молодь Волині” на 2016-2020 роки. Стратегічна мета якої полягає у створенні умов для самореалізації та творчого розвитку кожної молодої людини – громадянина України, реалізації інноваційного потенціалу молоді в усіх сферах суспільного життя, вихованні покоління людей, здатних ефективно працювати і навчатися протягом життя, зберігати й примножувати цінності народу України та громадянського суспільства, розвивати і зміцнювати суверену, демократичну, правову державу як невід’ємну складову європейської та світової спільноти, - саме так розпочав свою доповідь головний спеціаліст відділу Андрій Степанюк.

Також у ході розмови він зазначив, що Програма  реалізується за такими основними напрямками:

1)формування громадянської позиції і національно-патріотичне виховання;

2) пропаганда та формування здорового способу життя;

3)розвиток неформальної освіти;

4)створення сприятливого середовища для забезпечення зайнятості молоді.

Відтак, у рамках реалізації першого напрямку у навчальних закладах району проводяться такі заходи, як “Молодь у злагоді з законом” та Школа Лідера. Не менш важливою складовою розвитку молодої особистості, на якій наголосив Андрій Валерійович, є патріотичне виховання. З метою реалізації цього напрямку протягом 2017 року були проведені заходи в закладах освіти району щодо відзначення другої річниці героїчної оборони Донецького аеропорту військовослужбовцями Збройних Сил України, фізкультурно-патріотичний Фестиваль «Нащадки козацької слави», спортивні забави  з нагоди річниці Конституції України, розважально-масові заходи «Нащадки козацької слави». Під час проведення  всеукраїнської акції « За чисте довкілля» учні загальноосвітніх закладів району  надали допомогу в  упорядкуванні меморіалів, пам’ятників, братських могил та інших місць поховання загиблих захисників Вітчизни.

- З метою формування у молоді здорового способу життя у школах проводяться акції “У здоровому тілі – здоровий дух”, спортивно-масові заходи на теми “Здорова родина – здорова українська нація”, “Молодь обирає здоров’я”, - зазначив Андрій Степанюк. - Наші учні є учасниками Всеукраїнської інофрмаційно-профілактичної акції “Відповідальність поинається з мене”. У листопаді по закладах освіти району анонсовано проведення місячника пропаганди здорового способу життя, у рамках якого планується проведення тематичних вікторин, спортивних заходів, тематичних годин, круглих столів.

Також доповідач звернув увагу і на той момент, що до реалізації вище вказаних пунктів Програми залучаються відділ культури та туризму райдержадміністрації, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служба у справах дітей та громадські організації.

Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації

Переглядів 4063