Версія для друку
Неділя, 19 листопада 2017 11:46

Делегація аграріїв району взяла участь в обласних урочистостях з нагоди Дня працівників сільського господарства

У переддень професійного свята працівників сільського господарства 18 листопада 2017 року у Волинському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка відбулися урочисті заходи. 

Володимир-Волинський район представляла делегація із 14 осіб на чолі з начальником управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Юрієм Кравчуком. У складі членів, які представили наш район на обласному рівні, депутат обласної ради, директор ТзОВ "П'ятидні" Валерій Діброва, керівник ФГ "Пан-продукт" Мирослава Чайковська, очільник ТОВ "Володимирські сади" Володимир Гарун, фермер Мефодій Войтюк.

Із професійним святом присутніх привітав очільник області Володимир Гунчик:

- Ось уже три роки ми разом із вами пліч-о-пліч працюємо для того, щоб покращити добробут Волинян, – розпочав Володимир Петрович. – З ранку до вечора – ви в полі, на фермах, за штурвалами комбайнів. Тож, упевнено можу сказати, що сьогодні в цій залі ми вітаємо найпотужніший агропромисловий комплекс Волині. 35 відсотків валового продукту області приносите саме ви. 50 відсотків зернових – іде на експорт. Це кропітка щоденна робота кожного аграрія, від одноосібника до великих мегакомпаній.

Разом із тим, голова облдержадміністрації акцентував увагу на тому, скількох зусиль вартує створити такі якісні та конкурентоспроможні сільськогосподарські товари. А відтак, закликав винуватців свята не зупинятися на досягнутому, а натомість – нарощувати виробництво, зробити все, що від них залежить, аби економіка Волині загалом та кожен мешканець області, зокрема, відчули, наскільки важливою та почесною є праця хліборобів

– Ми розуміємо, що в цей нелегкий для країни час, коли на сході йде війна, дуже важливо поєднати зусилля оборонного комплексу та тих, хто його підтримує. – продовжив Володимир Гунчик. – Тож, у переддень свята, хочу низько вклонитися і подякувати вам за ту роботу з підтримки військових, яку ви проводите. Адже серед аграріїв області – величезна кількість волонтерів. Наші агропромислові комплекси роблять усе для того, щоб сприяти і підтримувати обороноздатність країни. Нам – нелегко. 10 тисяч волинян відслужили або служать в Українському війську. 80 відсотків цієї кількості– жителі сільської місцевості, котрі мали б вирощувати хліб, його переробляти. Однак, штурвал комбайну їм довелося замінити зброєю.

Звернувся до працівників сільськогосподарської галузі Волині й директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко. Зокрема, у своєму вітальному слові він наголосив, що Агропромисловий комплекс Волині робить значний внесок у справу гарантування продовольчої безпеки держави, про що свідчать показники розвитку галузі. У 2017 році обсяги виробництва сільськогосподарської продукції усіх категорій господарств зросли на 3,6 відсотка до відповідного періоду минулого року. Вироблено продукції більш ніж на 6 мільярдів гривень. Четвертий рік поспіль валове виробництво зернових культур перевищило один мільйон тон.

У ході урочистостей кращі працівники агропромислового комплексу обласі були відзначені Почесними грамотами обласної державної адміністрації та Подяками голови облдержадміністрації.

Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

Переглядів 4838