Версія для друку
Неділя, 19 листопада 2017 11:46

Аграріїв привітали з професійним святом у столиці

17 листопада за організації Міністерства аграрної політики та продовольства України в Національному центі ділового та культурного співробітництва «Український дім» відбулися урочистості з нагоди Дня працівників сільського господарства та 100-річчя заснування Міністерства.

     Участь у заході взяла делегація з Волинської області: заступник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов, директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко, директор Волинського обласного учбового центру підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів агропромислового комплексу Ростислав Войтюк, радник засновника групи компаній ТМ «Вілія» Степан Дудка, керівник ФГ «Демікс» Валерій Демковський, керівник ФГ «Перлина Турій» Володимир Яренчук, фермер Василь Хоровець, агроном СГТОВ «Романів» Володимир Середа.

     Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, Перший віце-прем'єр-міністра України Степан Кубів та перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк привітали аграріїв із професійним святом.

     Зокрема, Володимир Гройсман наголосив на підтримці аграріїв урядом, оскільки, аграрна галузь – одна із пріоритетних в державі. За його словами, у 2018 році, аграрний сектор отримає підтримку з державного бюджету у розмірі 7,3 млрд. грн., з них 1 млрд. грн. – підтримка розвитку фермерських господарств, 3 млрд. грн. – підтримка галузі тваринництва.

     «Аграрний сектор є локомотивом розвитку економіки України, і питання підтримки галузі не залишиться без уваги. На цільову підтримку аграріям в наступному році ми виділяємо 7,3 млрд грн», - сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

     Крім того, буде вирішуватися питання про надання безкоштовних кредитів аграріям, які розвивають галузь тваринництва.

Переглядів 3829