Версія для друку
Середа, 29 листопада 2017 16:13

Близько 300 майбутніх випускників шкіл району та міста відвідали "Ярмарок професій"

Одним із найсерйозніших кроків у житті кожної людини є вибір професії, адже це одна з головних складових людського щастя, усвідомлення своєї потрібності в суспільстві, задоволення від реалізації таланту та професійної майстерності.

Коли позаду сумніви та вагання у виборі професійного шляху, важливо визначити в якому навчальному закладі можна отримати бажану професію, який з них забезпечить успішність в навчанні та майбутній професійній діяльності.

Відтак, сьогодні 29 листопада 2017 року спеціалісти Володимир-Волинського міськрайонного центру зайнятості спільно з навчальними закладами різних рівнів акредитації та відділами освіти, молоді та спорту райдержадміністрації в приміщенні районного будинку культури організували та провели традиційний ярмарок професій для учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл району та міста.

- Мета такого профорієнтаційного заходу під назвою «Ярмарок професій» - допомогти свідомо обрати майбутній фах, навчити орієнтуватися у світі професій, надати інформацію про особливості й переваги актуальних  робітничих професій, сприяти тому, щоб уже сьогодні майбутні випускники грамотно будували свій професійний план, - прокоментувала захід начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Бігун.

Близько 300 майбутніх випускників шкіл району та міста, а також їхні батьки  відвідали цьогорічний «Ярмарок професій». Листівки, буклети, довідники, папки з описами професій – це неповний перелік інформаційно-довідкових матеріалів, якими могли скористатися учасники ярмарку.

Для презентації своїх навчальних закладів сюди прибули представники Луцького базового медичного коледжку, Волинського інституту імені           В. Липинського МАУП, Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Торчинського професійного ліцею, Луцького технічного національного університету, Академії рекреаційних технологій і права ЛНАУ, Володимир-Волинського агротехнічного коледжу, Луцького кооперативного коледжу, Ковельського медичного коледжу, інформаційно-консультаційного центру «Білий орел» Республіки Польща та Ново волинського електор-механічного коледжу.

Під час проведення профорієнтаційного заходу майбутні абітурієнти мали змогу поспілкуватися із представниками навчальних закладів та студентами,   отримати  кваліфіковані відповіді на запитання.

За словами учасників «Ярмарку професій», проведений захід допоміг їм краще зорієнтуватись у власному професійному виборі, розширив їхній світогляд та уявлення про діяльність та послуги служби зайнятості.

Відділ освіти, молоді та спорту райдержадміністрації

Переглядів 4084

Галерея зображень