19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Рівень цивілізованості кожного суспільства залежить від того, як воно ставиться до тих, кому потрібна допомога
    П'ятниця, 01 грудня 2017 16:22

    Рівень цивілізованості кожного суспільства залежить від того, як воно ставиться до тих, кому потрібна допомога

    Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми з обмеженими фізичними можливостями, що потребують захисту та підтримки. Люди з особливими потребами – це не просто категорія людей. Це окремі життя, окремі трагедії, окремі людські надії. 

    Відтак, сьогодні, 1 грудня 2017 року, напередодні цього дня у культурно-мистецькому центрі імені Т.Г. Шевченка зібралися ті, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе.

    Зі словами підтримки й щирими побажаннями до них звернулися керівник апарату райдержадміністрації Сергій Романюк, голова міськрайонної організації інвалідів Галина Полякова і представники міської влади.

    - Рівень цивілізованості  кожного суспільства  залежить від того, як воно  ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе. Завжди  турбота про осіб з інвалідністю в основному трималася на щирій добрій волі окремих людей. Адже вони  ніколи не вимагають до себе жалю, і як можуть зі всіх своїх сил пристосовуються до умов життя,  незалежно від віку і способу заняття для   них не потрібно щось особливе, лише елементарне - можливість жити, жити серед людей, прагнути спілкування і проявити себе - бути в суспільстві і відчувати себе його рівноправними членом. Тільки захищаючи гідность  людей з інвалідністю ми захищаємо своє людське обличчя.

    Практика показує, що люди з інвалідністю можуть бути і стають повноцінними  членами суспільства, відмінними фахівцями, навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів  суспільства жити і творити на його благо, - зазначив Сергій Йосипович.

    А також за активну громадянську позицію, дієву участь у роботі міськрайонної організації інвалідів, виявлений творчий потенціал і майстерність у виготовленні виробів художньо-декоративного мистецтва Сергій Романюк вручив грамоти Миговичу Святославу Петровичу, Дацюку Анатолію Петровичу, Байталосі Зінаїді Ростиславівні, Морозовській Ганні Володимирівні, Ткачук Ользі Володимирівні, Махонюк Надії Стахівні, Грибу Миколі Федоровичу, Гіль Ганні Василівні та Армаровій Альоні Володимирівні.

    Довідково:

    В районі проживає майже 1,5 тис. осіб з обмеженими фізичними можливостями, серед цих осіб – 115 дітей. В управлінні соціального захисту населення  на обліку щодо забезпечення санаторно-курортним лікуванням перебуває 95 осіб з обмеженими фізичними можливостями.

    З початку 2017 року  за рахунок коштів  державного бюджету  9 осіб отримали  безкоштовні санаторно-курортні путівки в лікувально-оздоровчі заклади України Міністерства соціальної політики  України : ”Перемога” м.Києва, ”Батьківщина” м.Трускавця, ”Салют” м.Одеси.

    Відповідно до змін у  порядку забезпечення санаторно-курортним лікуванням особи з інвалідністю в цьому році  мали змогу оздоровитись за своїм  вибором у санаторно-курортних закладах за  трьохсторонніми договорами.  Згідно виділених коштів  на оздоровлення 9 осіб з інвалідністю внаслідок загального захворювання та з дитинства  покращили своє здоров’я у санаторії “Лісова пісня” с.Гаївка Шацького району на загальну суму 47 250 гривень.

    Компенсацію за невикористану санаторно-курортну путівку виплачено 4,0 тис.грн.,  в тому числі  6 інвалідам  війни в сумі  2,4 тис.грн.,

    Управлінням соціального захисту населення проводиться і систематична робота в напрямку забезпечення пільгових категорій громадян технічними та іншими засобами реабілітації. Зокрема, через сервісний центр Львівського КЕПЗПіП та заводи-виробники видано 4 крісла колісних,  інваліду 1 групи загального захворювання – крісло з електроприводом, 4 крісел-стільців з санітарним оснащенням,  видано із бувших у використанні 2 одиниць  для ходіння,   видано   дві шведські стінки та  ходунки на колесах 2 дітям з інвалідністю.

    У 2017 році управлінням соціального захисту райдержадміністрації   видано   направлення  для проходження соціальної реабілітації 7 дітям у Державну реабілітаційну установу “Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю “Пролісок”,.

    36 жителів  району  перебувають на обліку щодо безкоштовного та пільгового забезпечення автомобілем. На виплату грошової компенсації на бензин, ремонт, технічне обслуговування та транспортні витрати  48 особам з інвалідністю та  представникам дітей з інвалідністю спрямовано кошти в сумі   7,3 тис. грн.

    За рахунок коштів державного бюджету 11 особам з обмеженими фізичними можливостями  надано матеріальну допомогу на лікування на суму 7,2 тис.грн..

    Поступово впроваджується комплекс державних стандартів по забезпеченню безперешкодного доступу  осіб з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів інфраструктури та соціального призначення.

    Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації

    Переглядів 4353
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua