Версія для друку
Вівторок, 26 грудня 2017 14:27

У навчальних закладах району розпочалися новорічні ранки

Під керівництвом голови районної державної адміністрації Наталії Василець  за участі керівників структурних підрозділів райдержадміністрації сьогодні, 26 грудня 2017 року, відбулась остання в цьому році апаратна нарада.

Наталія Володимирівна закцентувала увагу присутніх на прийнятті державного та районного бюджетів на 2018 рік та подякувала працівникам  управління фінансів і керівникам інших структурних підрозділів райдержадміністрації за змістовну підготовку проектів рішень до районного бюджету.

Також у ході наради начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Оксана Бігун та провідний спеціаліст відділу культури та туризму райдержадміністрації Галина Руденчук проінформували про проведення новорічних святкових заходів.

- У школах району новорічні ранки проводитимуть із 27 по 29 грудня. Опісля, аж до Водохрещя, учні відпочиватимуть, - зазначила Оксана Андріївна.

А із 28 грудня новорічні ранки для дітей відбуватимуться і у районному будинку культури.

- 29 грудня вихованці гуртків районного Будинку школяра (керівники Сергій Петрук, Людмила Гендис та Ольга Демосюк) представлять маленьким глядачам новорічну казку «Пригоди новорічного годинника», - зазначила директор районного Будинку школяра Наталія Бучковська.

По завершенню наради Наталія Василець привітала присутніх із прийдешнім новим роком та побажала усіляких життєвих гараздів. А ще висловила надію, що 2018 рік буде благодатним для України й для кожного з нас, принесе мир та благополуччя.

Довідково:

З метою вивчення, збереження та популяризації  традицій та звичаїв, пов’язаних зі святкуванням Нового року і Різдва Христового,  з 1 по 14 грудня 2017 року в загальноосвітніх закладах відбувся районний конкурс новорічної атрибутики «Святвечір» у номінації “Новорічна ялинка”. На конкурс були представлені роботи учнів тринадцяти шкіл: десяти шкіл І-ІІ та І-ІІІ ступенів і трьох шкіл І ступеня.

За оцінками журі переможцями цього районного конкурсу різдвяно-новорічної атрибутики стали:

- спільна робота Дуль Наталіни, Віжанської Катерини, Ушарук Ірини, учениць  ЗОШ І-ІІІ ст.               с. Березовичі  під назвою “Новорічна красуня” (вчитель Шпига О.І.) – І місце;

- “Лісова красуня” Шимонюка Михайла, учня  ЗОШ І-ІІІ ст. с. Хобултова (вчитель Тернавська Г.О.), “Красуня-ялиночка”- колективна робота учнів 4 класу ЗОШ І-ІІІ ст. с .Хобултова (вчитель Шевчук М.А.) – ІІ місце;

- Луцюк Анастасія, учениця  ЗОШ І-ІІ ст. с. Сусваль та її робота “Новорічна  гостя”  ( вчитель Радчук С. І.)- ІІІ призове місце.

Також з метою пропагування  серед школярів бережливого ставлення до природи, розвитку дитячої творчості, виховання  національного світогляду, формування практичних умінь з виготовлення новорічних композицій в загальноосвітніх закладах проведена і районна виставка-конкурс “Новорічний подарунок”.

У конкурсі взяли участь учні із дев’ятнадцяти  шкіл. Творчі роботи відзначалися різноманітністю  технік і форм виконання —  тут були   стилізовані ялинки і новорічні букети, різдвяні віночки та іграшки, колажі,  форм-роботи та об’ємні сюжетні композиції. 

Переможці районного конкурсу взяли участь у обласній виставці-конкурсі “Новорічний подарунок”, що відбулась 15 грудня у Волинському обласному еколого-натуралістичному центрі.

За активність, різноманітність конкурсних робіт  та творчий підхід  учнівським колективам  ЗОШ І ст. с. Вощатин, ЗОШ І-ІІІ ст. с. Галинівка,  ЗОШ І-ІІ ст. с. П’ятидні, та ЗОШ І-ІІ ст. с. Микитичі оголошено Подяки обласного управління освіти, науки та молоді.  

Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації.

Переглядів 3620