Версія для друку
Вівторок, 26 грудня 2017 15:32

Володимир Грушовінчук: «Загрозу краще попередити, ніж мати справу з її наслідками»

Наближаються новорічно-різдвяні свята – період, коли зростає небезпека виникнення пожеж. Саме про це говорили сьогодні, 26 грудня 2017 року, під час оперативної наради в голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Зокрема, за словами начальника управління ДСНС України в області Володимира Грушовінчука, на Волині з початку року виникло 1 тис. 121 пожежа, внаслідок яких загинула 31 людина. Як результат – вогнем знищено та пошкоджено 781 будівлю, 115 одиниць техніки. Основні причини виникнення пожеж: необережне поводження з вогнем (495 випадків), порушення правил експлуатації електроустановок (339 випадків) та порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення (131 випадок).

– Зважаючи на невтішну статистику щодо виникнення пожеж у житловому секторі працівники управління ДСНС у Волинській області закликають громадян дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватися правил пожежної безпеки в побуті, адже загрозу краще попередити, ніж мати справу з її наслідками, – зазначив Володимир Васильович.

Окрім того, головний рятувальник області нагадав правила зі встановлення новорічної ялинки в оселях.

Насамкінець, Володимир Грушовінчук повідомив, що упродовж 2017 року волинські водойми забрали життя півсотні людей, 6 з яких – діти. Незважаючи на те, що купальний сезон давно скінчився, люди й досі гинуть. Так, у грудні втопилося 4 людини. Відтак, управління ДСНС в області вкотре застерігає любителів зимового відпочинку на водоймах про страшну небезпеку, які ті несуть. Саме тому необхідно посилити роз’яснювальну роботу серед населення щодо правильного поводження на водоймах та дотримання правил протипожежної безпеки.

– На завершення хочу всіх вас привітати із прийдешніми святами. І щоб пожежі та будь-які інші надзвичайні ситуації обходили ваші оселі стороною. Пам’ятайте, у разі їх виникнення – телефонуйте 101, – анонсував Володимир Васильович.

– Життя людини – найдорожче! Тому краще знову попрацювати над попередженням виникнення надзвичайної ситуації, ще раз застерегти жителів області від проявів необережності, – наголосив Володимир Петрович.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 3565