19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Жодних заборон на закупівлю молока – це принципова позиція Уряду
    Вівторок, 30 січня 2018 16:45

    Жодних заборон на закупівлю молока – це принципова позиція Уряду

    Жодних заборон на закупівлю молока – це принципова позиція Уряду. Натомість значна фінансова підтримка буде спрямована на заходи із поступового підвищення якості молочної сировини. Про це стало відомо під час брифінгу на тему «Закупівля молока у селян: міфи, страхи та реальна ситуація», що відбувся у Кабінеті Міністрів України учора, 29 січня 2018 року за участі керівництва Мінагрополітики та Держпродспоживслужби.

    Долучилися до перегляду брифінгу і фахівці управління агропромислового розвитку райдержадміністрації: начальник управління Юрій Кравчук, начальник відділу розвитку галузей агропромислового комплексу Світлана Мазурок та головний спеціаліст відділу розвитку галузей агропромислового комплексу Володимир Болотюк. 

    Як стало відомо під час цієї робочої зустрічі, в Україні не планується введення жодних обмежень на закупівлю молока у населення.. Водночас, у 2018 році починають діяти урядові програми підтримки, спрямовані на поступове підвищення якості молочної сировини. Участь у держпрограмах дозволить завершити цей процес безболісно та поетапно з максимальною вигодою як для виробників, так і споживачів.

    - Окрім соціального фактору, до зваженої політики в цьому питанні спонукає і економічний, оскільки молокопереробна галузь забезпечується на третину молоком від господарств населення», - зазначив у ході розмови перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк.

    При цьому від констатував, що уже зараз абсолютна більшість українського молока, що виробляється селянськими господарствами, відповідає вимогам та може використовуватись при виробництві харчової продукції.

    Перехідний період з поступового підвищення якості молочної сировини може тривати понад 2 роки. Наразі розробляються гігієнічні вимоги до молока і молочних продуктів при виробництві та переробці, які будуть запроваджуватися в залежності від готовності ринку та виробників. Однак навіть після їх імплементації, молоко другого сорту буде дозволено використовувати у виробництві нехарчових продуктів.

    Як індивідуальним виробникам підвищити його якість, розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства Олена Ковальова: - Одним з ефективних способів підвищувати якість молока для невеликих господарств може стати кооперація. Об’єднання в кооперативи дасть змогу отримати значну державну допомогу на відповідне обладнання. Для цього в 2018 році передбачено такі програми: розвиток тваринництва, фермерства і кооперації та компенсація сільгосптехніки, в перелік якої внесено обладнання для молочної галузі.

    Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації.

    Переглядів 3685
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua