Версія для друку
Четвер, 01 лютого 2018 16:35

Головам сільських рад району наголосили на необхідності формування матеріальних резервів, що першочергово необхідні при виникненні надзвичайних ситуацій

Про формування плану реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з ускладненням погодних умов (сильні снігопади, хуртовини, ожеледиця тощо) говорили під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулася сьогодні, 1 січня 2018 року, під головуванням очільника Волині Володимира Гунчика.

Начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Олександр Блащук зазначив, що усі райдержадміністрації, виконавчі комітети міських рад та окремі установи і підприємства надали інформацію про наявність сил і засобів, які можуть бути використані та задіяні у разі можливого виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із погіршенням погодних умов в осінньо-зимовий період. Це дало можливість зрозуміти, якими ресурсами володіє область на випадок стихійного лиха.

У ході наради присутні обговорили і план реагування у випадку надзвичайних ситуацій.

 – План має постійно нарощуватися, – зазначив Володимир Петрович. –І нам не доведеться щоразу створювати новий, а тільки доповнювати його необхідними частинами. До прикладу, щодо порядку дій у випадках пожеж, буревіїв, погіршення загальної епідеміологічної ситуації, техногенних катастроф тощо.

Опісля, по закінченню засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбувалася у відеоселекторному режимі, голова Володимир-Волинської райдержадміністрації Наталія Василець  провела робочу нараду із головами Устилузької міської та сільських рад району  з питання погодження Переліку техніки, яку планується залучити для ліквідації наслідків надзвичайних та аварійних ситуацій в період складних кліматичних умовах, що можуть виникнути у районі.

- Звертаю особливу увагу присутніх на необхідності формування на місцевому рівні матеріальних резервів, паливно-мастильних матеріалів, іншого обладнання та будівельних матеріалів, що першочергово необхідні при виникненні надзвичайних ситуацій, - резюмувала Наталія Володимирівна.

Завідувач сектору з питань цивільного захисту Юрій Ліщук наголосив на пожвавленні та організації проведення профілактичної протипожежної роботи серед населення району. Так, як нещодавно у пожежі, що виникла в с. Березовичі, загинула людина.

Обговорили також і питання складання Планів реагування на можливі виникнення надзвичайних ситуацій природного характеру, що властиві для нашого регіону та питання навчання населення щодо дій у випадку надзвичайних ситуацій, відповідно до рекомендацій ДСНС України.

Відділ організаційної роботи та управління персоналом апарату райдержадміністрації.

Переглядів 4158