Версія для друку
П'ятниця, 02 лютого 2018 15:02

94% – нинішній рівень виконання завдань щодо укомплектування війська волинськими контрактниками

Суто військові теми обговорювали сьогодні, 2 лютого 2018 року, під час засідання ради оборони області. Традиційно вів засідання голова ради оборони Володимир Гунчик. З-поміж присутніх – не лише заступники голови облдержадміністрації та керівники структурних підрозділів, але й керівництво силових та правоохоронних структур області.

Першим узяв слово обласний військовий комісар Роман Кулик, котрий поінформував про стан справ щодо виконання волинянами завдань держави в контексті укомплектування Збройних сил України військовослужбовцями-контрактниками. Як виявилося, нині успіхи доволі помітні: на сьогодні, з врахуванням визначеної норми на перший квартал у 220 осіб, а 77 у рамках першого циклу, до військових частин відправлено 72 осіб. Загальний показник – 94%.

– Ми налаштовані виконати завдання на 100%, – наголосив Роман Кулик.

Окрім того, «надійшло» кадрове поповнення і до 14 ОМБР: 49 військових уже служать безпосередньо в з’єднанні, а ще 5-х відправили до навчальних центрів. Одначе, як підкреслив голова облдержадміністрації, на разі 14 бригада потребує профільних спеціалістів, тому кожну з пропозицій військове керівництво розглядає особливо ретельно.

– Комплектація бригади – головне завдання, – акцентував на пріоритетах Володимир Гунчик. – Розуміємо, що ситуація змінилася і нині не набирають людей далеких від військової справи. Але разом із тим звертаюся до атовців, громадських організацій, представників влади, звісно, військкоматів, аби ще більше активізувати роботу. Бо завершиться ротація і бригада відбуде у місця проходження бойового злагодження, на полігони і військові центри, зрештою відбуде виконувати громадянський обов’язок. Тому потрібно максимально ефективно попрацювати.

Нині ж роз’яснюють та популяризують службу за контрактом через агітаційні групи. Їх на Волині працює 17. Охоплюють навчальні заклади, також працюють на базі центрів зайнятості та, звісно, військкоматів.

Окрім того, обговорили й питання територіальної оборони. Тут – суттєві зміни. Так, на базі області створено 100-ту бригаду тероборони, куди увійшли відповідні загони, життя яким дали ще у 2017-му.

– Маємо наказ на створення підрозділу територіальної оборони, завдання якого – забезпечити підготовку територіальної оборони у випадку оголошення військового стану й до передачі повноважень військовим. Минулоріч утворили батальйони, зараз їх об’єднають у єдину структур.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 4038