19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Ще 13 сімей району отримають субсидію на оплату ЖКП
    Вівторок, 06 березня 2018 17:37

    Ще 13 сімей району отримають субсидію на оплату ЖКП

    Сьогодні, 6 березня 2018 року, відбулося чергове засідання комісії з питань  соціального захисту населення та призначення житлових субсидій райдержадміністрації, де було розглянуто  та прийнято рішення щодо призначити  субсидію на оплату ЖКП, на придбання  скрапленого газу , твердого та рідкого пічного побутового палива, виходячи з кількості осіб, які фактично проживають у житловому приміщенні 13 особам. Одній  внутрішньопереміщеній особі призначили адресну допомогу на проживання, а ще одній - соціальні виплати ( допомога одинокій матері, малозабезпеченій).

    -  Чотирьом багатодітним сім’їям призначено державну соціальну  допомогу як малозабезпеченим, - зазначила начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Голюк. – Одна особа отримає одноразову матеріальну допомогу на лікування в сумі 300 гривень.

         Довідково:

         Допомога малозабезпеченим сім’ям

    Соціальний захист малозабезпечених родин забезпечується шляхом надання їм допомоги, згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», залежно від майнового стану та сукупного доходу сім’ї.

    Малозабезпечена сім’я – це сім’я, яка з поважних або незалежних від неї причин має середньомісячний дохід нижчий від прожиткового мінімуму для сім’ї.

    Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям - щомісячна допомога, яка надається малозабезпеченим сім’ям у грошовій формі в розмірі, що залежить від величини середньомісячного сукупного доходу сім’ї.

    Середньомісячний сукупний дохід сім’ї – обчислюється у середньому за місяць, дохід усіх членів сім’ї з усіх джерел надходжень протягом шести місяців, що передують місяцю звернення за призначенням державної соціальної допомоги.

    Розмір такої допомоги визначається як різниця між прожитковим мінімумом  для сім’ї та її середньомісячним доходом, який визначається за Методикою обчислення сукупного доходу для всіх видів соціальної допомоги.

            Таким чином, прожитковий мінімум для призначення допомоги малозабезпеченим сім’ям  на 2018 рік становить:

    • для працездатних осіб - 370,02 грн.;
    • для осіб які втратили працездатність , та інвалідів – 1373 грн.;
    • для дітей до 6 років – 1268,20 грн.;
    • для дітей від 6 до 18 років – 1581 грн.;
    • для дітей від 18 до 23 років ( за умовою навчання) – 1497,7 грн

        

      Відповідно до Закону України Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям № 1768 від 01.06.2000р. та постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сімям» у виплаті державної соціальної допомоги може бути відмовлено, якщо:

    • працездатні члени малозабезпеченої сім’ї не працюють протягом трьох місяців, що передують місяцю звернення за призначенням державної соціальної допомоги (крім осіб, які визнані безробітними та за інформацією центрів зайнятості не порушують законодавство про зайнятість щодо сприяння своєму працевлаштуванню; осіб які доглядають за дітьми до досягнення ними трирічного віку або за дітьми, які доглядають за дітьми, які потребують догляду за висновком медичної комісії, але не більше, ніж до досягнення ними шестирічного віку; осіб які доглядають за інвалідами I групи, або за 80- річним престарілим; осіб які надають соціальні послуги);
    • малозабезпечена сім’я має додаткові джерела для існування, а також хто-небудь із її складу протягом 12 місяців перед зверненням за наданням державної соціальної допомоги здійснив покупку або оплатив послуги на суму, яка на час звернення перевищує 10-кратну величину прожиткового мінімуму для сім’ї;
    • у власності чи володінні малозабезпеченої сім’ї є друга квартира (будинок) за умови, що загальна площа житла перевищує 21 м.кв. на одного члена сім’ї та додатково 10 м.кв. на сім’ю, чи більше одного автомобіля, транспортного засобу (механізму).

          Для отримання допомоги необхідно подати   заяву до органу соціального захисту населення за місцем проживання або до виконавчого комітету сільської ради. До заяви, яку заповнює особисто уповноважений представник сім’ї додаються:  декларація, документ що засвідчує особу,довідка про наявність земельних ділянок, виділених для ведення особистого підсобного господарства , городництва, сінокосіння, випасання худоби та земельної частки паю, довідка про доходи кожного члена сім’ї за попередні шість місяців, включаючи грошовий еквівалент пільг за спожиті ЖКП,  довідка з місця навчання дітей.

    Станом на 1 березня 2018 року в управлінні соціального захисту населення Володимир-Волинської райдержадміністрації перебувають 530 сімей, які отримують державну соціальну допомогу як малозабезпечені.

    Управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

    Переглядів 4196
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua