Версія для друку
Понеділок, 19 березня 2018 14:27

Волинянка виборола золоту медаль на Паралімпійських іграх у Пхьончхані

З 9 по 18 березня 2018 року проходили ХІІ зимові Паралімпійські ігри в місті Пхьончхан, Південна Корея. За результатами змагань, в доробку збірної України – 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових нагород, завдяки чому команда закріпилася на 6 позиції у загальному медальному заліку. Про це та багато іншого говорили сьогодні, 19 березня 2018 року, під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Так, за словами начальника відділу з питань фізичної культури та спорту Ігора Дмитришина, перемогу в лижній змішаній естафеті 4 х 2,5 км. здобула збірна команда України в складі чотирьох спортсменів, серед яких була досвідчена волинянка Юлія Батенкова-Бауман.

– «Паралімпійську скарбничку» збірної команди України поповнили сьомим золотом, яке стало для Юлії Батенкової-Бауман першим в спортивній кар’єрі, – наголосив Ігор Ярославович.

Слід зазначити, що Юлія займається лижними гонками та біатлоном із 2004 року. Була учасницею трьох зимових Паралімпійських ігор (Італія 2006 р., Канада 2010 р. та Росія, 2014 р.). Натомість, на іграх у 2018-му спортсменка виборола 8 срібних і 5 бронзових нагород у змаганнях з біатлону та лижних гонок. Окрім того, Юлія Батенкова-Бауман є заслуженим майстром спорту України з лижних гонок (2010 р.), майстром спорту України міжнародного класу з біатлону (2005 р.) серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату. Спортсменка нагороджена орденами княгині Ольги ІІІ, ІІ, І ступенів.

Разом із тим, вперше Волинську область на ХІІ зимових Паралімпійських іграх представляла спортсменка Богдана Конашук, яка змагалась в дисциплінах з біатлону та лижних гонок. Найвище досягнення Богдани з біатлону на дистанції 12,5 км. – 5 місце.

– Прекрасний виступ українських параолімпійців. Результати дійсно вражають. Тому давайте ще раз привітаємо наших спортсменів, в тому числі й волинян, – зазначив Володимир Петрович.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Переглядів 3896