24 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Волинь – в п’ятірці лідерів процесу децентралізації в країні
    П'ятниця, 13 квітня 2018 13:50

    Волинь – в п’ятірці лідерів процесу децентралізації в країні

    Відремонтовані дороги, нові школи, дитячі садочки, спортивні майданчики та інші соціальні об’єкти, передача повноважень на місць – це і є перші результати реформи децентралізації, яку по праву називають однією із найуспішніших в Україні. Саме про це говорили сьогодні, 13 квітня 2018 року, під час селекторної наради під керівництвом Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубко. У віртуальній студії філії ПАТ «Укртелеком» працювали голова облдержадміністрації Олександр Савченко та його заступник Сергій Кошарук.

    Як зазначив Геннадій Зубко, нині вже створено 728 об’єднаних територіальних громад, ще у 40 ОТГ вибори призначені на 29 квітня поточного року. Натомість 23 громади очікують на рішення ЦВК. Окрім того, налічується 1 тис. 188 ОТГ в перспективних планах, затверджених Урядом. Таким чином об’єднають 72,5 % території України. Відтак, на завершальному етапі реформи дуже важливо говорити не про кількість створених ОТГ, а про якість процесу в цілому. Адже більша територія дозволяє реалізувати більше інфраструктурних проектів і від цього залежить перспектива громади щодо залучення інвестицій, її конкурентоздатності в майбутньому. Окрім того, Віце-прем’єр-міністр повідомив, що за прогнозними розрахунками місцеві бюджети за результатами 2018 року зростуть до 230 млрд грн.

    – Це не просто кошти, які внаслідок фінансової децентралізації отримують місцеві бюджети, це можливість реалізовувати на місцях проекти, спрямовані на підвищення якості послуг – в освіті, медицині, адміністративних послугах тощо. На цей рік ми визначили 5 пріоритетних проектів. Розробили рекомендації з їх впровадження: створення сучасних ЦНАПів, Нового освітнього простору, Центрів безпеки громадян, сучасних амбулаторій, а також ще один напрям – дитячі сімейні будинки. Завдання головам ОДА та органам місцевого самоврядування – готувати проекти і впроваджувати їх, - зазначив Геннадій Зубко.

    Серед проблем, які озвучив посадовець – так звані «білі плями» на мапі децентралізації. Зокрема, в Україні налічується 130 районів із 490, в яких не створено жодної ОТГ. До слова, лише в Камінь-Каширському районі області процес децентралізації так і не розпочався. Тим не менше, Волинь – серед лідерів процесу децентралізації.

    Користуючись нагодою керівник найвищої виконавчої гілки влади в області звернувся з проханням до Віце-прем’єр-міністра пришвидшити затвердження змін до Перспективного плану Волинської області, який передали до Кабінету Міністрів ще в грудні 2017 року.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

    Переглядів 3915
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua