20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Провідні аграрії Волині озвучили проблемні питання голові облдержадміністрації
    Середа, 18 квітня 2018 13:15

    Провідні аграрії Волині озвучили проблемні питання голові облдержадміністрації

    В рамках засідання Самоврядної першої аграрної спілки (СПАС) 17 квітня 2018 року відбулася зустріч голови облдержадміністрації Олександра Савченка з провідними аграріями Волинської області.

    Довідково: Громадська спілка «СПАС» - це громадське об’єднання, засновниками якого є юридичні особи, що добровільно об’єдналися з метою сприяння активному розвитку агарного сектору економіки та захисту спільних інтересів її членів, задоволення суспільних, зокрема економічних, культурних, екологічних потреб, а також для реалізації мети та завдань спілки.

    Якщо говорити мовою цифр, то наразі спілка об’єднує 16 провідних аграріїв Волинської області, які обробляють 102 тис. гектарів землі. Це ж становить 15 % усіх земель, що обробляються на Волині. Серед членів об’єднання – 6 із 10-ти найбільших платників податків в області в агарній сфері. Загалом члени спілки сплатили понад 320 млн грн усіх податків та зборів. Такі дані під час зустрічі озвучив голова спілки Євген Дудка.

    Також слід відзначити, що на попередніх засіданнях спілки, за словами Євгена Дудки, підписали Меморандум про спільну протидію рейдерству, до роботи над яким запросили приєднатися й інших підприємців.

    Тож зі свого боку голова облдержадміністрації Олександр Савченковідзначив, що приємно бачити такі об’єднання, які не тільки активно співпрацюють, а й допомагають один одному.

    - Влада повинна тільки гордитися такими організаціями як ваша, гордитися кожним і вас, адже ви без вихідних та відпусток займаєтесь найтяжчою справою – вирощуванням урожаю. Виплекати урожай - це майже як виховати дитину, бо не можна відволікатися ні на мить, - сказав Олександр Ілліч.

    Що ж до вже прийнятих кроків та допомоги з боку влади, то керівник виконавчої гілки влади в області повідомив, що цього ж дня відбулось перше засідання так званого оперативного штабу з протидії рейдерським захопленням земель, до складу якого увійшли керівники основних структур, що повинні цим займатися та відслідковувати таку інформацію. Мова йшла про штаб із забезпечення прав і свобод землевласників та землекористувачів регіону. До слова, користуючись нагодою, Олександр Савченко запросив увійти до складу такого штабу й учасників спілки «СПАС». Останні ж зауважили, що оберуть свого представника шляхом голосування.

    Разом із тим, представники аграрного сектору озвучили проблемні питання, які їх хвилюють. Серед них – безпідставні зупинки вантажів патрульною поліцією у сезон збирання урожаю, незадовільний стан доріг області, тіньові зарплати та землі, з яких не платять податку «сірі» фермери, проведення тендерів тощо.

    - Я готовий до співпраці. Вирішення цих проблем мене також цікавить, адже від цього й залежить наповнення бюджету. Підготуйте та офіційно направте мені лист з порушеними питаннями і будемо працювати, - сказав на завершення зустрічі Олександр Ілліч.

    Опісля голова облдержадміністрації відвідав ТзОВ «Вілія» та оглянув потужності СГ «Рать», що розташовані у Луцьку та в селі Ратнів Луцького району відповідно.

    Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

    Переглядів 4276
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua