19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Робота по детінізації заробітної плати та зайнятості населення триває
    Вівторок, 22 травня 2018 17:00

    Робота по детінізації заробітної плати та зайнятості населення триває

    Зараз питання легалізації зайнятості населення та заробітної плати як ніколи набуло актуальності, адже ні для кого не секрет, що від розміру заробітної плати залежить рівень соціального захисту людини. Легальна  робота, належним чином оформлені трудові відносини між найманим працівником та роботодавцем  - це і лікарняні листки, відпускні нарахування, допомога у разі отримання травми на виробництві, гідна пенсія, належна виплата допомоги по догляду за дитиною.   

    Відтак, сьогодні, 22 травня 2018 року, в облдержадміністрації відбулося засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати, у якому взяла участь начальник Володимир-Волинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України в області Лариса Величко.

    Як зазначив на початку засідання начальник управління Пенсійного фонду України в області Петро Філіпчук, легалізація заробітної плати найманих працівників знаходиться на постійному контролі в Пенсійному фонді.

    З метою подолання неформальних трудових відносин під час спостережень суб'єктів господарювання проводиться інформаційно-роз'яснювальна робота щодо переваг легальної зайнятості та вимог чинного законодавства стосовно укладення роботодавцями трудових відносин з найманими працівниками. Саме  на цьому акцентувала увагу присутніх під час своєї доповіді Лариса Величко.

    Зокрема, вона зазначила, що на постійному контролі у Володимир-Волинському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України перебувають моніторинги про недотримання мінімальних гарантій роботодавцями, за результатами  обробки яких  інформуються  органи місцевого самоврядування, територіальні інспектори праці, правоохоронні органи, ОДПІ та соціальні партнери.  На   комісіях та робочих групах розглядаються  питання про порушення трудових прав найманих працівників,  а саме:  про платників, що нараховують заробітну плату менше законодавчо встановленого мінімального розміру; щодо динаміки кількості застрахованих осіб з ознакою «неповний робочий час»; щодо страхувальників, у яких застраховані особи виконували роботи(надавали послуги) за цивільно-правовими договорами; щодо страхувальників, по яких у застрахованих осіб відсутні нарахування заробітної плати (відпустка без збереження заробітної плати) та інше.

    - У 2018 році уже  відбулося 4 засідання комісії по місту та 4 по району, на яких заслуховувались 64 суб’єкти господарювання. За наслідками 5 проведених спільних рейдів, обстежень суб’єктів господарювання легалізовано працю неоформлених 14 найманих працівників, яких залучено до сплати страхових внесків, чим захищено їх соціальні права, - резюмувала Лариса Анатоліївна. - Працівниками управління розповсюджено 332 буклети ”Зарплата ”у конверті”- життя без гарантій”, проведено 7 лекцій для безробітного населення міста та району, на яких побувало 74 особи, для  яких було роз’яснено переваги легального працевлаштування, важливості отримання офіційної заробітної плати. Вже традиційною стала участь працівників фонду у зустрічі за ”круглим столом” з приватними підприємцями, проведення флешмобів.

    Особливою уваго, за словами доповідача, охоплена учнівська та студентська молодь, адже в подальшому їх чекає трудовий шлях ( проведено бесіди з  124 особами у Володимир-Волинському агротехнічному коледжі, Вищому професійному училищі).

    На постійній основі два рази в місяць при управлінні проводяться заняття в школі «Майбутнього пенсіонера», під час яких 72 особи отримали роз'яснення  умов виходу на пенсію, можливості  набуття страхового стажу.

    - Також варто зазначити про значне збільшення звернень громадян до об’єднаного управління про отримання індивідуальних даних з бази персоніфікованого обліку, що дає можливість самим працівникам контролювати відображення особових даних та розмір заробітної плати, задекларованої роботодавцем. Так , якщо у 2016 році для отримання даної послуги звернулось 605 громадян, в 2017 році -753, то протягом січня – травня 2018 року вже 449 звернень, - наголосила Лариса Величко.

    Під час прийому громадян у відділі обслуговування громадян та трьох віддалених робочих місцях в ОТГ надаються консультації та інформація про переваги офіційного працевлаштування, постійно проводиться презентація послуг електронного ресурсу Пенсійного фонду України „ВЕБ-портал електронних послуг”, зареєструвавшись на якому можна ознайомитись із даними персоніфікованого обліку, перевірити чи сплачує роботодавець страхові внески, а також отримати інформацію щодо порядку призначення, перерахунку та виплати пенсії. На сьогодні на „ВЕБ-порталі електронних послуг” лише в 2018 році зареєстровано 351 особа, а за весь період роботи „Веб-порталу” – 2382 особи.

    - На нашу думку, боротьба з „тіньовою” зайнятістю, низьким рівнем заробітної плати -  це не одноразова акція, а клопітка повсякденна робота, насамперед з роботодавцями, - підсумувала очільниця Володимир-Волинського об’єднаного Пенсійного фонду України в області.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 4321
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua