16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Не допустіть пожежі у природних екосистемах!
    Вівторок, 12 червня 2018 10:13

    Не допустіть пожежі у природних екосистемах!

    У зв’язку з настанням високих температур повітря та з тривалою відсутню опадів спостерігається різке збільшення кількості пожеж в природних екосистемах.

    Не дивлячись на численні застереження рятувальників — населення продовжує нехтувати заходами пожежної безпеки, провокувати пожежі на відкритій території. Щодня реєструються випадки горіння сухостою, сміття, очерету та загоряння домівок від сухої трави.

    До виникнення пожеж в екосистемах призводять неконтрольоване випалювання сухої рослинності, очерету, необережне поводження громадян з вогнем під час відпочинку та проведення сільськогосподарських робіт на присадибних ділянках. Це, в свою чергу, стає причиною поширення вогню на лісові масиви і зелені насадження, житлові будинки та господарські споруди. Внаслідок цього наносяться значні матеріальні та екологічні збитки. У степовій зоні і лісах гинуть тварини, для яких це середовище є домівкою.

    Кримінальним кодексом України передбачена відповідальність за дії, які призводять до виникнення пожеж на об’єктах рослинного світу. Так, ст. 245 КК України передбачена відповідальність у вигляді штрафу, обмеження волі на строк від двох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк. Якщо такі дії спричинять загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки — відповідальність передбачена у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

     Звертаємо увагу, що дії, які спричинять вказані пожежі не обов’язково передбачають умисність скоєння вказаного злочину, тобто за необережне поводження з вогнем, яке спричинить вказані наслідки наступає також відповідальність.

    Володимир-Волинським міськрайонним відділом УДСНС  України  у  Волинській області проводяться перевірки підприємств, установ та організацій району з питань забезпечення пожежної та техногенної безпеки в пожежонебезпечних місцях та вживаються заходи оперативного реагування на всі випадки виникнення пожеж у початковій стадії для недопущення їх переростання до рівня надзвичайної ситуації.    

    Пам’ятайте, що спалювання сухої рослинності завдає значної шкоди як людям так і навколишньому середовищу: призводить до пожеж в житловому секторі, знищення лісових насаджень, загибелі тварин, становить серйозну загрозу для життя та здоров’я громадян. Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером Служби порятунку «101».

    Відділ з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи райдержадміністрації

    Переглядів 4122
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua