Версія для друку
Середа, 18 липня 2018 15:47

Триває онлайн голосування за нові заходи ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»

У червні 2018 року Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні провела конкурс проектних пропозицій від організацій громадського суспільства «Обговорення та презентація плану дій України в рамках Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» (ПВУ) на 2018-2020 роки». Одним із переможців цього конкурсу є ГО «Центр «Жіночі перспективи» (м.Львів) у партнерстві з ОМГО «Волинський Інститут Права» (м.Луцьк), Благодійним фондом «Центр громадських ініціатив» (м. Перечин) та ГО «Подільська правова ліга» (м.Хмельницький). Тож до 20 липня триває онлайн голосування за нові заходи ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

Зокрема, головна мета проекту – підвищити обізнаність громадян західного регіону щодо ініціативи «Партнерства «Відкритий Уряд» та окреслити пріоритети відповідного плану дій. Відтак, завданням організацій-переможців конкурсу є презентувати та обговорити пропозиції до плану ПВУ, провести консультації з широким колом зацікавлених сторін на регіональному рівні з приводу пріоритетних зобов’язань для України на наступні два роки.

Завдяки пропозиціям громадськості та влади уже розроблено перелік заходів, які можуть увійти до нового плану дій на 2018-2020 з реалізації ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Тож проголосувати за нові заходи ініціативи ПВУ можна за посиланням: https://www.discuto.io/en/consultation/33009.

Потрібно переглянути запропоновані заходи та проголосувати за ті з них, які, на ваш погляд, мають бути включені до нового плану. Також є можливість залишити коментар щодо того чи іншого запропонованого заходу.

Для того, щоб проголосувати, потрібно зареєструватися на сайті – http://www.discuto.io, натиснувши на позначку «SIGN IN» у правому верхньому куті цього веб-ресурсу, а потім позначку «Create new account». Далі потрібно зазначити своє ім’я, прізвище, електронну пошту та ваш індивідуальний пароль, проставити  відповідні позначки погодження і підтвердити свою реєстрацію.

Покрокова інструкція: http://women.lviv.ua/wp-content/uploads/2018/07/Krok-2.pdf

Як зазначають організатори, від активної участі кожного залежить реалізація важливих для розвитку нашої країни ініціатив. Адже від результатів цього голосування залежить пріоритетність заходів, які увійдуть до нового плану дій даної ініціативи.

Нагадуємо, що завдяки ініціативі «Партнерство «Відкритий уряд» в Україні вже впроваджено Єдиний веб-портал використання бюджетних коштів, систему електронних публічних закупівель «ProZorro», електронні петиції, тощо. Нині триває голосування за нові заходи в рамках цієї ініціативи на 2018 – 2020 роки.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 4953