Версія для друку
Понеділок, 23 липня 2018 14:51

Звіт голови облдержадміністрації Олександра Савченка за 100 днів на посаді

Будівництво:

  • На сьогодні в області немає жодної затримки з проведенням робіт та освоєнням бюджетних коштів. Навпаки, сьогодні ми готові робити навіть більше. У Волинській області роботи виконуються швидше за визначений графік. Область не «провалилася» в питанні реалізації програм та своєчасного освоєння коштів. Зміна керівництва стала стресом для системи управління, але показники ефективності нам вдалося не тільки втримати, але, навіть, пришвидшити деякі процеси.
  • Вчасно проведені всі тендерні процедури під прогнозовані або виділені кошти з Державного бюджету на будівництво об’єктів соціальної інфраструктури (ФАПи, амбулаторії, садочки, школи тощо). Нині готуються пропозиції щодо фінансування на наступний рік. При цьому, враховуючи досвід попередніх років, вдалося суттєво здешевити проекти багатьох майбутніх об’єктів (від 30% до 50%), особливо «космічні» проекти шкіл. Для прикладу, новий проект школи в с. Піща Шацького району на 220 учнів коштує 55 млн грн, в той час як вартість старого проекту складала 90 млн грн.
  • Вперше на Волині випробували нову технологію ремонту доріг, яка активно використовується в Європі, а у нас, нажаль, залишається малопоширеною. Дана технологія майже втричі дешевша за ту, яку сьогодні використовують в Україні. Випробували її в с. Чорніїв Турійського району. Результат позитивний, тому за тією ж технологією в цьому році нарешті буде зроблено «злощасне» кільце на окружній дорозі у Володимирі-Волинському. Без використання цієї технології на ремонтні роботи просто не вистачило б грошей.
  • «Врятовано» програму Світового банку, в рамках якої в області мали бути капітально відремонтовані десятки амбулаторій та закуплена велика кількість медичного обладнання, якого так не вистачає в області. Вдалося перезавантажити відносини з Міністерством охорони здоров’я в рамках цієї програми, домовитись про повернення на Волинь 10 млн доларів, які в нас вилучили за повільне освоєння коштів. Відновлено будівельні роботи та закупку медичного обладнання. До кінця року на Волині в рамках програми запрацює 40 капітально відремонтованих та новозбудованих амбулаторій. На сьогодні сума підписаних контрактів на будівельні роботи складає 12 млн грн. Оголошено тендер на будівельні роботи на суму 91 млн грн. Всі роботи завершать в цьому році, а в медичних закладах області до кінця року з’явиться нове сучасне обладнання.

    Отже, на сьогодні: 

    • освоєно 430 млн 419,1 тис. грн з Державного бюджету на будівництво, капітальний та поточний ремонт доріг, що становить 99,1% від фактично виділених коштів;
    • проведено тендери на капітальний ремонт 40-ка сільських амбулаторій по проекту Світового банку;
    • розроблено проекти 9-ти нових сучасних амбулаторій, які будуть побудовані до кінця року завдяки проекту «Сільська медицина»;
    • на сьогодні вже підписано 15 контрактів на постачання обладнання на суму 103 млн грн та підготовлено тендерну документацію на закупку медичного обладнання ще на 122 млн грн в рамках проекту Світового банку;
    • з ДФРР виділено перший транш в розмірі 51,4 млн грн на добудову 10-ти об’єктів та придбання комп’ютерного томографу і пожежної машини. Всі об’єкти будуть введені в експлуатацію в цьому році;
    • проведено тендер на придбання 9-ти шкільних автобусів. 6 автобусів передадуть в райони до 1 вересня, а ще 3 – до кінця вересня.
    • На запрошення голови Волинської ОДА в Луцьку відбулося виїзне засідання Комітету з питань бюджету Верховної ради України. За результатами засідання, врахувавши побажання керівництва області та народних депутатів України від Волині, бюджетний комітет звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням виділити кошти на наступні потреби:
    • завершення будівельних робіт та закупка медичного обладнання для обласного перинатального центру – 33 млн 344,3 тис. грн;
    • завершення будівельних робіт в 27-й школі 55-го мікрорайону м. Луцьк – 12 млн 649,7 тис. грн;
    • завершення робіт з ліквідації наслідків діяльності Ковельського Ветсанзаводу – 20 млн 301,2 тис. грн;
    • будівництво ЗОШ в с. Башлики Ківерцівсього району – 8 млн грн;
    • будівництво ЗОШ в с. Стобихівка Камінь-Каширського району – 2 млн грн;
    • відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки – 5 млн грн.

    Загалом: 81 млн 295,2 тис. грн

    Управлінські рішення:

    • Для підвищення ефективності роботи ОДА проведена реорганізація та затверджена нова штатна структура. Для прикладу, в ОДА не існувало управління економіки та не було окремого підрозділу, який опікувався би ветеранами АТО. Деякі управління мали тотожні функції. Особливо це стосується галузі будівництва та житлово-комунального господарства.
    • Задля комунікації з пресою та громадою, з перших днів була створена сторінка голови ОДА у мережі Фейсбук, яка подає інформацію про діяльність Голови, а також працює як повноцінна електронна громадська приймальня. В п’ятницю 13-го липня запрацювала оновлена версія сайту Волинської обласної державної адміністрації. А для забезпечення стабільності роботи сайту закуплено новий сервер.
    • Оновлено склад Колегії ОДА. До її складу увійшли представники органів місцевого самоврядування, духовенства, бізнесу, наукової інтелігенції, громадського сектору краю. 19 липня пройшли установчі збори делегатів від громадських організацій, на яких сформовано новий склад Громадської ради.
    • Створено та активно працює «Антирейдерський штаб», який реагує на всі повідомлення про самовільне захоплення земель запасу, або паїв, що належать громадянам.
    • Враховуючи досвід минулих років, вдалося вчасно відреагувати на проблему підтоплення. В цьому році Волинь майже не відчула на собі руйнівних наслідків цього явища. Це саме стосується й проблеми горіння торф’яників. Вчасно провели всі роботи з профілактики пожеж.
    • Після трагедії, яка сталася 25 березня в торгівельному центрі в Кемерово, протягом квітня-травня управлінням ДСНС області було перевірено 1357 об’єктів. За результатами перевірок 1285 посадових осіб притягнули до адміністративної відповідальності. У суди скерували 13 звернень про призупинення роботи закладів.
    • Після перевірки обласним управлінням ДСНС на вимогу голови ОДА всі волинські дитячі табори обладнали протипожежною сигналізацією без використання бюджетних коштів. До слова, їх в області налічується 11.
    • Створено пілотний проект діяльності груп швидкого реагування з числа ветеранів АТО для надання допомоги іншим бійцям-ветеранам, які уникають необхідного для них лікування в умовах стаціонару. 

     

    Результати співпраці з представниками різних гілок влади:

    • Налагоджено конструктивну роботу з обласною радою. За звітний період обласна рада прийняла чотири програми, які ініціювала обласна державна адміністрація і які були критично потрібні, а саме:
    • Освітлення населених пунктів в сільській місцевості;
    • Питна вода;
    • Поводження з твердими побутовими відходами;
    • Транскордонне співробітництво.
    • Міністерство екології, після чисельних звернень від ОДА, прийняло рішення про виділення для каналізування населених пунктів Шацького району 25 млн грн. Ця цифра – це співфінансування, яке виділяє держава на загальний проект ЄС, вартість якого приблизно 6,4 млн євро.
    • Волинська область сьогодні займає 4-те місце в Україні за кількістю створених ОТГ. Це практично половина сільського населення області. За короткий час налагоджено плідну співпрацю з головами громад, проведено перші навчання з тих питань управління громадою, які їх найбільше хвилювали. Окрім цього, на постійній основі проводяться навчання для працівників апаратів ОТГ.
    • Підписано меморандум про співпрацю з підприємством «Кроноспан», що розташоване у Нововолинську і побудоване за кошти іноземних інвесторів. Підписання цього меморандуму відкриває шлях для нових інвестицій у виробництво на Волині в розмірі 100 млн євро. Розробляється інвестиційний проект щодо створення в Ковелі великого логістичного центру. Паралельно йде підготовка до інвестиційного форуму «Волинь-2018», який відбудеться 21 вересня в Луцьку. Головна тематика форуму – відновлювальна енергетика та переробка сміття. Окрім українського бізнесу вже погодилися взяти участь у форумі представники з Китайської Народної Республіки та Австрії.

     

    Соціально-культурні проекти:

    • Разом із волонтерською організацією «Меценати для солдата» та торгово-розважальним комплексом «Порт-сіті» на День захисту дітей проведено благодійний захід для дітей, батьки яких загинули в АТО.
    • Розпочата підготовка до Осіннього балу для дітей з інвалідністю, який пройде в «Порт-сіті» 28 вересня, та який має відвідати Перша леді Марина Порошенко.
    • Розпочата підготовка до проведення вже другого пісенного конкурсу «Яскраві діти України», який відбудеться в жовтні. Переможець волинського відбору зможе вже в Києві, в фіналі конкурсу, поборотися за право представляти Україну на дитячому конкурсі пісні в італійському місті Сан Ремо.
    • Триває підготовка до проведення Міжнародного фестивалю українського фольклору «Берегиня», який відновили після 5-ти річної перерви. До слова, участь у фестивалі візьме 32 колективи з інших областей країни та закордону та 83 з Волинської області.
Переглядів 4535