19 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Про готовність господарського комплексу району до роботи в осінньо-зимовий період говорили на колегії в райдержадміністрації
    Вівторок, 25 вересня 2018 21:51

    Про готовність господарського комплексу району до роботи в осінньо-зимовий період говорили на колегії в райдержадміністрації

    Уже незабаром розпочинається опалювальний сезон. Тож сьогодні, 25 вересня 2018 року, під час засідання колегії райдержадміністрації, яке очолила керівник найвищої виконавчої гілки влади в районі Наталія Василець, розглянули хід підготовки господарського комплексу району до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років.

    Про проведену роботу інформував начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Петро Чуцький:

    - На виконання розпорядження голови райдержадміністрації і організаційних заходів органами місцевого самоврядування, підприємствами та установами району була проведена певна робота з підготовки об’єктів теплового господарства, інженерних мереж, житлових будинків до роботи і експлуатації взимку. Зокрема, повністю завершена робота з підготовки закладів освіти району.  Усі вони готові до функціонування взимку на 100 %. На  будівлі оформлені паспорти та акти готовності до роботи в опалювальний період.

    Також, зі слів доповідача, стало відомо, що із 20 котелень, що є на  балансі освітніх закладів, на сьогодні  15 переведено на тверде паливо (75%).Зокрема, із нового опалювального сезону розпочнуть працювати на цьому виді палива котельні у школах сіл Бубнів, Селець та Хмелівка.  Проводяться роботи щодо встановлення твердопаливних котлів і у опорному закладі ЗОШ І-ІІІ ст. села Суходоли.

    Проводиться навчання операторів газових котелень, машиністів твердопаливних котлів та відповідальних осіб за газове та теплове  господарство. Також відбувається повірка лічильників обліку газу та газових сигналізаторів і перевірка димоходів та вентиляційних каналів.

    - У  2018 році у школах та дитячих садках району здійснювались заходи і з енергозбереження. Зокрема, проведено заміну дерев’яних вікон та вхідних дверей на енергоощадні металопластикові у ЗОШ І-ІІІ ст. села Суходоли на суму 333,9 тисячі гривень, дитячому садку села Хмелів на суму 482,3 тисячі гривень, котельні ЗОШ І-ІІ ст. с. Зоря (на що використано 30 тисяч гривень) та ЗОШ І ступеня села Охнівка на суму 50 тис. гривень, - зазначив Петро Андрійович. -Усього використано 896,2 тисяч гривень, що у порівнянні із попереднім роком більше що більше на 132,2 тисячі або 17 %. Завершено і утеплення  будівлі школи у с. Зоря, на що використано 1268,1 тисяч гривень.

    Оваднівською сільською радою здійснено  ремонт покрівлі школи у селі Сусваль (29,7 тис грн), ремонт даху у дошкільному навчальному закладі села Овадне (17,3 тис грн), промивку системи опалення у Оваднівському ДНЗ (79 тис грн) та Галинівській школі (198,9 тис грн). Крім того, проведена заміна твердопаливних котлів, які вийшли з ладу, у  Галинівській та  Оваднівській школах, на що використано 447,8 тис. гривень.

    Зимнівською сільською радою проведено заміну системи опалення у школі с. Льотниче ( 361,8 тис. грн.).

    Загалом на енергозберігаючі заходи у закладах освіти, за озвученою інформацією, використано з місцевих бюджетів 1668,9 тис грн.

    Щодо забезпечення навчальних закладів паливом, то станом на 1 вересня заклади освіти забезпечені паливом на 80 % відповідно до графіка постачання. Завезення палива триває, кошти виділені у достатній сумі, в основному закупівля проводиться через електронну систему PROZORRO.

    Проводиться певна підготовка до осінньо-зимового періоду і закладів охорони здоров’я району. Зокрема, у Зарічанській сільській раді замінено вікна та двері у фельдшерсько-акушерському пункті с. Новосілки, на що використано 34,9 тис. грн.В Устилузькій громаді замінено вікна на металопластикові у будівлях ФАПів сіл Зоря, Селиські та Чорників на суму 106 тис грн.

    Теж триває заготівля твердого палива. Станом на сьогодні завезено торфобрикет для 23 фельдшерсько-акушерських пунктів та 2 амбулаторій загальної практики сімейної медицини (Устилузька та Оваднівська). Це становить 65 % від потреби.

    Детально зупинився Петро Чуцький і на готовності закладів культури:

    - Центральне теплопостачання є в  1 установі - районному Будинку культури. Від котлів на твердому паливі опалюватимуться 5 установ  (БК сіл Зимне й Овадне і клуби у Залужжі,  Сельці та Свійчеві). Пічне опалення є в 13 установах -  у селах Стенжаричі, Лудин, Новосілки, Коритниця, Поничів, Турівка, Когильно, Нехвороща, Житані, Шистів, Вощатин, Микуличі та Бегета. Клуб с. Верба опалюватиметься електричним котлом (через повітряні установки)

    Електронагрівачами та ультра-фіолетовими обігрівачами користуватимуться у 17 клубних установах: місті Устилуг і селах Березовичі,  Білин, Ласків, Заріччя, Зоря,. Амбуків, Галинівка, Хмелівка, Красностав, Бубнів, Володимирівка,  Хобултова, Хотячів, Пятидні, Льотниче, Рогожани й Суходоли.

    Бібліотечні заклади опалюються всі. Більшість із них знаходяться в орендованих приміщеннях, зі всіма орендодавцями укладені  договори оренди, вчасно здійснюється розрахунок за енергоносії. 

    Не оминув увагою доповідач і стану оплати за спожиті енергоносії.

    - Рівень оплати установ і організацій, що фінансуються з місцевих бюджетів за спожиті електроенергію та природний газ становить 100 %,- резюмував Петро Андрійович. – Повністю за спожиту електроенергію розрахувались і  комунальні підприємства району.

    Однак, є значні борги населення за спожиті природний газ та електричну енергію. Так, за інформацією Володимир-Волинського управління газового господарства  ПАТ "Волиньгаз", за спожитий газ мешканці Володимирщини станом на 1 вересня 2018 року заборгували 9952,2 тис. гривень. За  спожиту електричну енергію борг становить 420 тис. гривень.

    У підсумку, начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації зауважив, що для забезпечення завершення своєчасної підготовки господарства району до функціонування в осінньо-зимовий період органам місцевого самоврядування та установам необхідно приділити належну увагу  підготовці до експлуатації в осінньо-зимовий період багатоквартирних житлових будинків; вжити заходів для погашення у повному обсязі громадянами заборгованості з оплати використаних природного газу та електричної енергії, послуг з водопостачання і водовідведення; при коригуванні бюджету 2018 року передбачити кошти для придбання палива для снігоочисної техніки; заготовити в необхідній кількості піщано-сольову суміш для посипання пішохідних доріжок у час ожеледиці.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 3826
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua