Версія для друку
Субота, 06 жовтня 2018 14:47

На Володимирщині відзначили День бійця територіальної оборони

Віднедавна у нашому календарі з’явилося ще одне свято, яке відзначаємо в першу суботу жовтня – День бійця територіальної оборони. Відтак, обласний захід із цієї нагоди сьогодні, 6 жовтня 2018 року, відбувся на військовому полігоні у Володимирі-Волинському.

- У 2014 році вперше у Волинської області було сформовано 1-й батальйон територіальної оборони під назвою «Волинь», - зазначив військовий комісар Волинського обласного військового комісаріату Роман Кулик. – У 2015 в нас було вже 49 загонів, куди входило 260 осіб, 18 рот охорони військових комісаріатів і 1 стрілецький батальйон.

До речі, за словами очільника області Олександра Савченка, Волинь, одна із перших областей, поряд із Київською та Харківською, де не лише зародилася, а й активно розвивається тероборона:

- Завдання територіальної оборони сьогодні – це охорона громадського порядку під час загрози вторгнення на територію країни, об’єктів, які забезпечують життєдіяльність наших громадян, надання допомоги прикордонним військам в охороні кордону й боротьба з диверсійно - розвідувальними силами.

При цьому, варто відзначити, що саме Олександр Ілліч був у витоків встановлення Дня бійця територіальної оборони, який вперше було відзначено уторік на Київщині.

Тож з нагоди свята, учасники змагалися у вогневій підготовці. Зокрема, вправлялися у стрільбі з пістолета Макарова, автомата Калашникова та кулемета. У підсумку, ІІІ місце посіла команда Старовижівського військового комісаріату, почесне ІІ місце у Камінь-Каширського. Заслужену ж перемогу здобули Ковельчани.

Також за підсумками 2018 навчального року перехідний вимпел «Кращий підрозділ територіальної оборони Волинської області» із рук голови облдержадміністрації Олександра Савченка отримала рота охорони Луцького об’єднаного військового комісаріату, а перехідний кубок «Кращий військовий комісаріат Волинської області з питань організації та підготовки підрозділів територіальної оборони» - Маневицький РВК.

- Такі заняття зі збройної підготовки досить важливі, адже свідчать про постійне посилення обороноздатності нашого краю, - зазначила у розмові голова райдержадміністрації Наталія Василець. – Дай Бог, щоб нам це не знадобилось. Проте знання зайвими ніколи не бувають.

Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

Переглядів 3877