Версія для друку
П'ятниця, 19 жовтня 2018 15:23

На Волині стартував чемпіонат бригад екстреної медичної допомоги «Волинські ралі 2018»

«Волинські ралі-2018» втретє проходять на Волині. Та вперше в Україні до них залучили і студентів. Урочисте відкриття чемпіонату відбулося сьогодні, 19 жовтня 2018 року. На заході були присутні голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко, заступник голови обласної ради Роман Карпюк, начальник управління охорони здоров`я облдержадміністрації, почесні гості, судді та медики.

- Вітаю вас, лицарі у білих халатах з цікавим днем та чемпіонатом. Вам не звикати до змагань: у вас щоденна боротьба за здоров`я та життя пацієнтів. Змагаєтеся за те, щоб медицина Волині була найкращою і завжди перемагаєте. Ви займаєте призові місця в Україні та Польщі, у вас є великий потенціал. У вас робота така – ви завжди готові до бою. Хочу побажати вам, щоб все пройшло на високому рівні, ви отримали задоволення та досвід, - привітав медиків очільник краю.

Щорічні змагання бригад ЕМД – це перевірка рівня теоретичних та практичних навичок працівників екстреної медичної допомоги. За словами Ігоря Ващенюка, в умовах реформування медичної галузі, коли в жодному навчальному закладі не викладають надання екстреної медичної допомоги за міжнародними програмами, це реальна допомога практичним фахівцям медицини невідкладних станів підняти свій професійний рівень.

- Я дуже радий що і мій рідний медичний заклад, в якому я працював довгий час розвивається та рухається вперед. Ви – одні з найкращих в Україні. Бажаю вам успіху, розвитку та сприятиму тому, аби ви розвивалися надалі, - зазначив начальник управління охорони здоров`я Ігор Ващенюк.

В цьогорічних змаганнях приймуть участь 19 команд – бригад ЕМД (члени команд – працівники, вільні від чергувань) та 4 команди Луцького, Ківерцівського та Ковельського медичних коледжів.

Змагання є частиною навчань з відпрацювання взаємодії управління ДСНС у Волинській області, управління з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації, лікувально-профілактичних закладів міста Луцька при виникненні надзвичайних ситуацій з великою кількістю потерпілих.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації

Переглядів 3467