20 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>Рада регіонального розвитку у Володимир-Волинському: в області продовжують працювати над створення Перспективного плану розвитку
    П'ятниця, 14 грудня 2018 14:44

    Рада регіонального розвитку у Володимир-Волинському: в області продовжують працювати над створення Перспективного плану розвитку

    Учора, 13 грудня 2018 року, у Володимир-Волинському відбулося засідання Ради регіонального розвитку. Так, більше двохсот представників міської та районної влади, голови ОТГ та представники місцевого бізнесу зібралися, аби поділитися позитивним досвідом роботи та напрацювати план роботи на майбутнє.

    Для початку, голова районної державної адміністрації Наталія Василець розповіла про основні соціально-економічні показники та головні досягнення розвитку району.

    – Ми живемо у час змін, де основою розвитку держави є ряд реформ, ключова із яких – реформа децентралізації. Спочатку, як і все нове, люди з недовірою сприйняли зміни. Та сьогодні з впевненістю можна сказати, що реформа місцевого самоврядування, яка стартувала у 2014 році, згуртовує Україну, робить українські регіони, зокрема, і нашу Володимирщину, сильнішими. В районі ремонтують дороги, будують садочки, створюють нові лінії вуличного освітлення, прокладають нові чи реконструюються наявні уже водогони, облаштовують дитячі майданчики, – зауважила Наталія Володимирівна.

    Поруч із тим, озвучила перелік об’єктів, які були здані в експлуатацію впродовж 2015-2018 років, та, найголовніше, – окреслила основні завдання на період 2019-2021 років.

    Знаковим є те, що засідання Ради регіонального розвитку району проводили спільно з міською владою. І хоча місто Володимир-Волинський не увійшов до жодної з утворення об’єднаних громад, все ж децентралізаційні процеси, які відбуваються в Україні з 2014 році, дали надзвичайно позитивний ефект для Володимира-Волинського. Тож перший заступник Володимир-Волинського міського голови Ярослав Матвійчук презентував здобутки та перспективи розвитку княжого граду в умовах децентралізації. Натомість, начальник управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету міської ради В’ячеслав Петрук розповів про здобутки міста у галузі освіти.

    Реформа децентралізації, своєю чергою, спричинила зміни в адміністративно-територіальному устрої країни. Саме тому про новий регіональний простір розповів директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк.

    Слід зауважити, що Володимир-Волинський район перший в області, який вже після виборів 23 грудня 2018 року, на 100 % буде покритий об’єднаними територіальними громадами. Між іншим, першопрохідцями в створенні ОТГ в Україні були Устилузька міська та Зимнівська сільська ради – перші вибори тут відбулися 25 жовтня 2015 року. Відтак, історіями успіху та перспективами на майбутнє ділилися голови ОТГ Володимирщини – Віктор Поліщук, В’ячеслав Католик, Сергій Панасевич та Ігор Пальонка.

    Насамкінець Наталія Володимирівна подякував всім за роботу та наголосила на незворотності реформ, які проводять в Україні. А ті перші успіхи, які ми спостерігаємо в умовах проведення децентралізації, доводять, що ми йдемо правильним шляхом.
    Нагадаємо, що 12 листопада 2018 року в Києві відбулося сьоме засідання Ради регіонального розвитку країни, де Президент України Петро Порошенко озвучив головне завдання – сформувати перспективні плани розвитку регіонів.

    Саме тому вже наприкінці листопада відбулося засідання Волинської ради регіонального розвитку, де голова облдержадміністрації Олександр Савченко охарактеризував основні показники розвитку і досягнень області за 2015 – 2018 роки та окреслив перспективи розвитку Волині на 2019 – 2021 роки.
    Довідково: Аналізуючи доходи бюджетів Володимир-Волинського району у розрізі 2014-2018 роки, бачимо, що доходи виросли майже у 3,8 рази. ПДФО теж зросло майже у 4 рази та становить понад 28 млн грн. При цьому, обсяг бюджету району зріс у 2,5 рази. У 2014 році він складав 106,2 млн, а у 2018 – 260,4 млн (154,2 млн).

    За 5 років з державного бюджету надійшло 792 млн грн трансвертів. Це понад 92 млн дотації та майже 693 млн субвенції на соціальний захист, освіту, економічний розвиток та інфраструктуру ОТГ. Окремо слід виділити кошти, що надійшли на медичну субвенцію. А це 88,5 млн грн, що були передані бюджету міста Володимира-Волинського.

    Натомість, на видатки із 2014 по 2018 роки скеровано 909 млн грн. Зокрема, цього року вони склали понад 260 млн грн. Відтак, ріст капітальних видатків зріс у 3,2 рази, а поточні – у 2,4 рази (з 98,5 млн грн. у 14 р. до майже 236 млн у цьому році).

    Відділ інформаційної політики облдержадміністраці

    Переглядів 3989
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua