16 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>У Оваднівській сільській раді відбулась робоча зустріч із сільськогосподарськими товаровиробниками громади
    Вівторок, 05 березня 2019 16:10

    У Оваднівській сільській раді відбулась робоча зустріч із сільськогосподарськими товаровиробниками громади

    Сьогодні, 5 березня 2019 року, у Оваднівській сільській раді відбулась нарада зі сільськогосподарськими товаровиробниками ОТГ, у якій взяли участь начальник відділу розвитку галузей агропромислового комплексу управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Світлана Мазурок, головний спеціаліст Володимир Болотюк, начальник Володимир-Волинської державної податкової інспекції Володимир-Волинського управління ГУ ДФС у Волинській області Сергій Демосюк, начальником відділу податків і зборів з фізичних осіб Володимир-Волинської ОДПІ Лариса Войтович, начальник відділу у Володимир-Волинському районі міськрайонного управління у Володимир-Волинському районі та м. Володимирі-Волинському Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Оксана Гжиб, заступник сільського голови з фінансових питань Іван Юрик та начальник земельного відділу сільради Зураб Гулуа.

    Присутні обговорили стан та проблеми земельних відносин на території Оваднівської ОТГ, нововведення у земельному законодавстві, використання меліоративних каналів та ряд інших питань, що турбують керівників фермерських господарств і землевпорядників громади.

    Лариса Войтович відзначила плідну співпрацю між Володимир-Волинською податковою інспекцією та Оваднівською сільською радою, а також нагадала про особливості укладання договорів емфітевзису.

    Своєю чергою, Оксана Гжиб розповіла про Закон України від 10.07.2018 № 2498-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні», який набрав чинності з 1 січня 2019 року.

    - Цим Законом внесено зміни до низки законодавчих актів, - зазначила Оксана Антонівна. -  Зокрема, доповнено главу 5 ст. 371 Земельного кодексу України, якою визначено особливості використання та розпорядження земельними ділянками, розташованими у масиві земель сільськогосподарського призначення, а також полезахисними лісовими смугами, які обмежують такий масив.

    Внесеними змінами до Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» врегульовано питання використання нерозподілених та невитребуваних земельних ділянок і земельних часток (паїв); доповнено статтею 141 Закону, якою визначено особливості використання та розпорядження землями, що залишилися у колективній власності колективного сільськогосподарського підприємства, сільськогосподарського кооперативу, сільськогосподарського акціонерного товариства.

    Відповідно до змін, внесених до статті 8 Закону України «Про оренду землі», орендована земельна ділянка або її частина може передаватися орендарем у суборенду без зміни цільового призначення, якщо це передбачено договором оренди або за письмовою згодою орендодавця (крім випадків, визначених законом); Закон України «Про оренду землі» доповнено статтею 82, якою визначено особливості набуття і реалізації права оренди на земельні ділянки, розташовані у масиві земель сільськогосподарського призначення.

    Опісля, присутні розглянули питання інвентаризації та використання меліоративних каналів на території ОТГ.

    У ході обговорення, Зураб Гулуа закликав орендарів земельних ділянок провести, спільно зі сільською радою, відповідні роботи, аби меліоративні канали відповідали своєму призначенню:

    - Комунальне господарство може знищити деревину, яка росте там, а поглибити дно чи розчистити канал, я гадаю, буде зацікавлений орендар. Адже канал тоді буде функціонувати відповідно до свого призначення і знижуватиме рівень грунтових вод на орендованій земельній ділянці.

    На завершення зустрічі начальник відділу розвитку галузей агропромислового комплексу управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Світлана Мазурок розповіла присутнім про дотації від держави для фермерів та господарств інших форм власності.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 4487
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua