18 квітня 2024 ОФІЦІЙНИЙ ВЕБ-САЙТ
Відомості про район
Діяльність райдержадміністрації
Прес-центр
Район сьогодні
  • Розпорядчі документи
  • Регуляторна політика
    Публічна інформація
    Інформація з установ району
    Оголошення
    Програми та стратегії району
    Виконання програм та стратегій
  • Децентралізація влади
  • Самоорганізація населення
  • Вивчення громадської думки
  • Очищення влади
  • Електронне звернення
  • Вакансії державної служби
  • Інвестиційний довідник
  • Запобігання проявам корупції
  • Внутрішній аудит
  • АРХІВ НОВИН

    « Квітень 2024 »
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5 6 7
    8 9 10 11 12 13 14
    15 16 17 18 19 20 21
    22 23 24 25 26 27 28
    29 30          
    Головна>Новини>433 особи Володимирщини перебуває на обслуговуванні у місцевому терцентрі
    П'ятниця, 06 вересня 2019 11:15

    433 особи Володимирщини перебуває на обслуговуванні у місцевому терцентрі

    Станом на 1 вересня 2019 року у територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Володимир-Волинського району знаходиться 433 особи. Про це повідомила учора, 5 вересня, під час чергового засідання громадської ради при райдержадміністрації завідувач відділення соціальної допомоги вдома Людмила Широчук. Зокрема, доповідач зазначила, що у відділенні стаціонарного догляду для постійного проживання с. Льотниче проживає 27 осіб, в тому числі 3 чоловік перебуває на платному обслуговуванні:

    - Громадяни одержують необхідні їм соціальні послуги. Усі мешканці забезпечені одягом, взуттям, постільною білизною, м’яким і твердим інвентарем і столовим посудом, раціональним чотириразовим харчуванням, з урахуванням віку і стану здоров’я підопічних, медичним і комунально-побутовим (опалення, освітлення) обслуговуванням, тепло-водопостачанням. Діє програма «Здоровий спосіб життя» (ранкова гімнастика, точковий масаж). Облаштовано медичний кабінет, який оснащено апаратами УВЧ, магнітотерапії, електрокардіографом, інгалятором, електромасажерами, глюкометром та іншим медичним обладнанням. Лікар та медичні сестри проводять надання психологічної підтримки, згідно затвердженого графіка реабілітаційних робіт. Також проводиться плановий поглибений комплексний огляд мешканців провідними спеціалістами ТМО. Результати обстежень  записуються у спеціальний розділ історії хвороби, яка заведена на кожного мешканця відділення.

    З нагоди державних і релігійних свят у терцентрі проводяться різноманітні заходи, як за участі самих мешканців, так і гостей закладу.

    До слова, у відділенні створено клуби «Дозвілля», «Пісенний» та «Квітковий». Щовівторка діють гуртки образотворчого мистецтва і виготовлення іграшок своїми руками, а також мешканці грають у лото, шахи і шахмати. Постійно функціонують різноманітні виставки робіт, конкурси на кращу писанку чи клумбу.

    - У двох відділеннях соціальної допомоги вдома обслуговується, станом на початок вересня, 335 осіб. Їм надають послуги 38 соціальних робітників. У Зимнівській сільській раді обслуговується 104 особи, у Зарічанській громаді – 51 особа, в Устилузькій міській раді – 98 осіб та Оваднівській ОТГ – 82 людини. Навантаження на одного робітника складає 9 осіб, - інформівала Людмила Іванівна. – За вісім місяців поточного року надано 104 914 послуг догляду вдома, а саме: прибирання житла, приготування їжі, прання, дрібний ремонт одягу, придбання та доставка продуктів харчування, промислових товарів та медикаментів, надання допомоги в оформленні документів, надання допомоги в оплаті комунальних послуг, надання допомоги в обробітку присадибної ділянки, інформаційних. Зміст та обсяг соціальної послуги догляду вдома для кожного отримувача соціальної послуги визначається індивідуально, залежно від ступеня його індивідуальної потреби та зазначається в індивідуальному плані, що є додатком до договору на отримання соціальної послуги вдома.

    Не оминула увагою Людмила Широчук і Університету третього віку, де навчалась 71 особа За її словами, щотижня люди поважного віку поспішали на заняття факультету народної творчості, художньо-мистецького та хорового співу.

    Варто зазначити, що навчальний рік для слухачів там триває із жовтня по травень. У літній період проводяться заняття гуртків за інтересами.

    Слухачі Університету третього віку є активними учасниками різноманітних заходів місцевого та районного рівнів.

    Визначено терцентром і потребу району у розвитку соціальної послуги підтриманого проживання. Уже замовлено проектно-кошторисну документацію на відкриття будинку «Милосердя» у селі Зимно. Як зазначила доповідач, він створюється для тимчасового проживання осіб похилого віку, осіб з інвалідністю (які досягли повноліття), бездомних осіб, переселенців, учасників АТО (ООС), які потребують догляду та підтримки.

    Основними напрямами роботи відділення визначено:

    - проведення комплексу реабілітаційних заходів, згідно з індивідуальною програмою реабілітації особи з інвалідністю;

    - залучення до життєдіяльності територіальної громади;

    - формування та підтримка навичок самообслуговування;

    - допомога в оволодінні соціальними ролями та формування відчуття приналежності до групи і територіальної громади;

    - психологічна та емоційна підтримка.

    Відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації

    Переглядів 3896
    Розробка: Відділ інформаційних технологій
    апарату Волинської облдержадміністрації
    Інформаційне наповнення:
    Володимир-Волинська районна державна адміністрація
    Усі права на матеріали, розміщені на цьому сайті, належать Володимир-Волинській райдержадміністрації.
    Адреса: 44700, м.Володимир-Волинський, вул. Небесної Сотні, 3, т.24467, E-mail: post@vvadm.gov.ua
    © 2014 vvadm.gov.ua